Svi volimo lepe i uredne nokte, postojanu boju i lepo namazan lak. Međutim, upravo ova poslednja stavka zna da nam zada velike muke. Kao što većina žena koja samostalno lakira nokte zna, ruka nije uvek stoprocentno mirna i fokusirana, te neretko mogu da se dogode greške i tako lak previše sklizne i umrlja zanoktice. 

Ipak, koliko je TikTok postao sjajna mreža za otkrivanje novih beauty trikova govori i ovaj primer. Naime, na ovoj popularnoj društvenoj mreži pojavio se trik koji sprečava da zanoktice umrljate lakom za nokte.

Uredno lakiranje noktiju,
Shutterstock 

Sjajna vest za sve nervozne ruke, a veoma je praktična, ali i povoljna. Naime, kako biste isprobali ovaj hek potrebna vam je samo jedna manja šnala. Ukoliko je nemate kod kuće, svaka lokalna radnja ili drogerija je sigurno ima, a njena cena je svega nekoliko desetina dinara. 

Sve što treba da uradite jeste da šnalicom od dole zategnete zanoktice, tako da ih povučete i oslobodite nokat za njegovo slobodno mazanje.

Trik za uredno lakiranje noktiju.
Instagram 

Ovaj način lakiranja noktiju pogledalo je više od šest miliona ljudi na TikToku, a mi predlažem da pogledate i sami i isprobate već pri sledećem mazanju.

Trik za lakiranje noktiju tiktok.com/@abraham.sarah