Kada govorimo o make up-u, ono što se sigurno može pronaći u baš svakoj kozmetičkoj torbici jeste dobar ruž za usne. Reč je o make up proizvodu koji je uvek kako bi zaokružio naš look i koji licu pruža određenu svežinu. S druge strane, popularnim ruževima već neko vreme konkurišu kremaste olovke za usne, a koje nadilaze svoju ulogu uokvirivanja samih usana, te su zaslužne za najjepše make up look-ove.

Iz sezone u sezonu svedočimo pojavi novih trendova u beauty svetu, a u poslednje vreme sva pažnja usmerena je na jedan proizvod koji je bio poprilično zanemaren. Reč je o olovci za usne - proizvodu koji je donedavno služio samo za njihovo iscrtavanje i vizualne varke gde smo pokušavale da kreiramo nešto puniji i voluminozniji izgled samih usana.

Danas, olovke za usne nisu samo dopuna omiljenom ružu, već se nalaze u samom središtu naše svakodnevne make up rutine. Njihova prednost je ta što su olovke za razliku od ruža dugotrajnije, te neće tako lako skliznuti s usana. Takođe, olovke pružaju pigmentisani izgled koji zaista osvaja na prvu.

olovka za usne omiljeni je proizvod i kim kardašijan
Instagram 

Ono što je važno jeste da dobro pripremite usne za šminkanje, odnosno napravite dubinski piling i stavite hranljivi balzam kako biste brzo i lako mogli naneti proizvod. Osim same tehnike nanošenja, važno je i s kakvim proizvodom baratate, a u nastavku smo izdvojili 5 najboljih...

1. Maybelline color Sensational olovka za usne

Maybelline color Sensational olovka za usne
lilly.rs 

2. Essence Stay Waterproof Lip Pencil 

Essence Stay Waterproof Lip Pencil
lilly.rs 

3. Aura olovka za usne Revolution

Aura olovka za usne Revolution
Aura 

4. MAC lip pencil

Mac lip pencil
maccosmetics.com 

 5 . NYX Professional Makeup Slim olovka za usne

NYX Professional Makeup Slim olovka za usne
nyx 

 A u nastavku otkrijte trik Hejli Biber uz koji uvećava usne uz pomoć olovke:

Kako uvećati usne olovkom i sjajem Tik Tok/haileybieber