Kada govorimo o šminkanju, olovka za usne postaje sve popularniji proizvod, tako da je danas neizostavna u svakoj makeup torbici. Reč je o proizvodu za šminkanje koji je nekako uvek tu da upotpuni look i da licu kompletnost i svežinu.

S druge strane, popularni ruževi se već neko vreme takmiče sa kremastim olovkama za usne, koje prevazilaze svoju ulogu uokvirivanja samih usana i zaslužne su za najlepše make up lookove!

Olovke za usne koje menjaju ruž.
Shutterstock 

Jedno je sigurno - danas olovke za usne nisu samo dodatak vašem omiljenom karminu, već su u samom centru naše svakodnevne šminke. Njihova prednost je što su, za razliku od ruževa, olovke mnogo dugotrajnije, ne blede tako lako sa usana. Važno je da same usne dobro pripremite za šminkanje, odnosno napravite dubinski piling i nanesite hranljivi balzam kako biste brzo i lako nanijeli proizvod.

Pored same tehnike nanošenja, važno je i kakav proizvod koristite, a u nastavku smo odabrali najbolje!

Maybelline color Sensational olovka za usne

Olovke koje definitivno nećete osetiti na usnama. Oduševljavaju širokih spektrom nijansi u ponudi, kao i mehanizmom odvrtanja što čini ceo postupak nanošenja još lakšim, naročito za one koji uvek kasne.

Maybelline color Sensational olovka za usne.
Maybelline 

NYX Professional Makeup Slim olovka za usne

Olovke za usne brenda NYX su nam defitinitivno na vrhuncu drogerijskog odnosa cene i kvaliteta. S obzirom na to da je suvlje teksture nema bojazni od razlivanja karmina što je dodatni plus, a može se nositi i samostalno.

NYX Professional Makeup Slim olovka za usne.
lilly.rs 

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place olovka za usne

Veoma postojana i svilenkasta formula koja je savršena i u službi karmina. Kremasta formula koja hidrira usne, sadrži nijanse smeđe, crvene i oker boje pa ne izgleda sivo ili pepeljasto na tamnijoj koži.

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place olovka za usne.
Sephora.com 

MAC olovka za usne

Visokokvalitetan proizvod sa specijalnom formulom dostupne u bogatim i modernim bojama izdvajaju se kao jedne do olovaka za usne kojima nije potrebna podrška u vidu karmina. Ono što je veoma važno jeste da olovka ne puca i može lepo da se zarezuje. MAC olovke imaju dobru strukturu i definitivno su jedne od najneosetnijih su na usnama.

MAC olovka za usne.
maccosmetics.com 

Kiko Milano Festival Glow Waterproof olovka za usne

Visokopigmentovana i kremasta tekstura koja savršeno klizi po usnama. Laka upotreba zahvaljujući automatskom mehanizmu na odvrtanje, te nema gubljenja vremena na oštravanje olovke na rezač.

Kiko Milano Festival Glow Waterproof olovka za usne.
fashionandfriends.com 

Bonus video

precrtavanje usana TikTok/amelia0livia

Izvor: Wanted V.P.