OSVANULA PORUKA NA FB STRANICI Vudija Alena ćerka optužila da ju je ZLOSTAVLJAO, a sad dokumentarac otkriva MRAČNE TAJNE

U filmu nema Vudija Alena, prikazuje se i čuje sa arhivskih materijala, njegovih memoara i snimljenih telefonskih razgovora koje je vodio sa Miom pre skoro 30 godina, kada se zlostavljanje dešavalo.

Shutterstock

Prva epizoda dokumentrca "Alen protiv Farou" premijerno će biti prikazana danas na HBO GO-u. Ovaj dokumentarni film istražuje više decenija dugu priču o optužbama Vudija Alena za za zlostavljanje njegove tada sedmogodišnje kćeri Dilan, naknadnom suđenju za strateljstvo pomenutog reditelja i glumice, njegove bivše nevenčane supruge Mie Farou, njegovoj vezi sa njenom usvojenom ćerkom Sun-Ji i posledicama toga. A na Fejsbuk stranici Vudija Alena je pre nekoliko dana objavljena reakcija na ovaj film.

Na Fejsbuk stranici Vudija Alena šerovan je tekst američkog scenariste Roberte Vajde u kojem se kritikuje pomenuti dokumentarac, a ističe loša namera Mie Farou i njene porodice. Objavljen je zatim i naslov njegovih memoara "Apropos of Nothing" iz 2020. u kojima on piše o Mii Farou, njihovoj deci, Sun-Ji i ćerki Dilan, negirajući da ju je sek*ualno zlostavljao.

Dokumentarni film “Allen v. Farrow", čiji su autori Kirby Dick i Amy Ziering, koji su se već bavili seksualnim zlostavljanjem pa je zato i porodica Mie Faoru prihvatila da dokumentarni- mini serijal od četiri nastavka snimi upravo sa njima, iznosi drugu stranu priču.

U filmu nema Vudija Alena, prikazuje se i čuje sa arhivskih materijala, njegovih memoara i snimljenih telefonskih razgovora koje je vodio sa Miom pre skoro 30 godina, kada se zlostavljanje dešavalo.

Teško je i verovati da bi reditelj pristao da se pojavi u dokumentarcu jer nikada nije priznao da je zlostavljao ćerku.

Shutterstock 

U filmu se pojavljuju sin Mie Farou i Vudija Alena Ronan, porodični prijatelji, istražitelji koji su radili na slučaju, stručnjaci... Dokumentarac nije samo priča o zlostavljanju u porodici poznatih ljudi već je i kanal za još jedno upozorenje da je javnost sumnjala u Miu Farou i njene tvrdnje. Dokumentarni serijal donosi šokantne i eksplicitne detalje o zlostavljanju male Dilan koje je trajalo do njene sedme godine, ali i borbu njene majke protiv aparata koji je branio Alena, piše "Večernji hr".

"Kada sam imala sedam godina, otac me ugurao u šupu naše kuće na jezeru i seksualno me je napastovao. I ranije se to događao, od neprikladnog diranja do guranja palca u usta", rekla je DIlan u dokumentarcu. Snimci njenog svedočenja sa sedam godina su šokantni.

Shutterstock 

"Vudi, sa njom nešto nije u redu. Hoda po kući držeći se za vaginu. Spava sa mnom. Boji se tebe. Povredio si je. Ljuta sam na sebe jer joj nisam pomogla. Rekla mi je: “Mama, nisi mi pomogla. Tata to nije trebalo da radi, nije smeo da me povredi?", čuje se u filmu Mia kako govori u jednom telefonskom razgovoru s Alenom.

“Gde te dirao?”, pita Mia u filmu Dilan koja pokazuje na nogu. "Ušli smo u podrum, a on je počeo da me dira", rekla je Dilan pa pokazala intimne delove tela u analiziranom iskazu koji je ocenjen kao istinit.