"Oni" dani, menzes, "tetka iz crvenke"... kako god ih zvali, činjenica je da je menstruacija retko prijatna, ali navikle smo se. Što se mora nije teško, zar ne?

Međutim, da li znate da menstrualni ciklus zapravo možemo podeliti na 9 vrsta? Dobro, nije baš da bi se doktori sa tim složili, jer nije u pitanju zvanična podela, ali garantujemo da je svaka žena tokom života prošla makar tri, četiri opisane situacije.

Bilo da spadate u one koje su "tačne kao sat" ili vam menstruacija često kasni, verujemo da ćete se pronaći u nastavku.

1. "Ja sam šefica" menstruacija

Ova menstruacija stvarno OBOŽAVA da upropasti tvoj omiljeni veš. Da, možda nisi dobro procenila koliko će biti jaka, ali to je ne opravdava, zaista ne bi trebalo da je toliko mokra, mljackava, neprijatna i jednostavno - nepristojna kao što jeste.

2. "Sad me vidiš, sad me ne vidiš" menstruacija

Ova je menstruacija poznata po svojoj neodlučnosti. Možda je pesma koja je najbolje opisuje "Should I Stay or Should I Go?" benda Clash. Ne teče poput Dunava ili Save, ali bilo bi lakše da teče. Ovako ne možeš da predvidiš njeno hirovito ponašanje. Taman kad misliš da je gotova, evo je opet. Kraljica neočekivanih fleka.

menstruacija
Shutterstock 

3. "Mesto zločina" menstruacija

Ova menstruacija stvarno želi da ti do znanja da je ovde. Iz tela izbacuje stvarno zanimljive stvari, komade neverovatnih oblika, veličine i konzistencije. Sve izgleda kao mesto ubistva, ali istovremeno je na neki čudan način i zadovoljavajuće.

4. Fantomska menstruacija

Kao da ti pokazuje srednji prst. Imaš grčeve, tamaniš čokoladu i sladoled, osetljiva si, svadljiva. Svi simptomi PMS-a su tu, ali menstruacija nikako da počne. Ovo je možda jedina vrsta menstruacije koju jedva čekaš da dođe.

5. "Kasniti sa stilom" menstruacija

Ova menstruacija misli da je jako duhovita i da je zabavno dovesti te u stanje potpune panike. "Dođavola gde si menstruacijo" moglo bi joj biti drugo ime. Nije zabavno igrati se pogađanja. Jednostavno dođi na vreme!

7. "Nikad kraja" menstruacija

Čini se da nikad neće prestati. Toliko je dugo s tobom da zna šta si kuvala u sredu i kakvo je vreme bilo prošle nedelje. Nakon devet dana pogledaš dole, uverena da je prestala, ali ne. "Ah, pa ja sam mislila da se još malo družimo" kao da ti govori.

menstruacija
Freepik 

8. "Kratka i slatka" menstruacija

Ovo je "najljubaznija" od svih menstruacija. Kao pristojna gošća na večeri, dođe na vreme i ne ostaje duže nego što se to bonton nalaže. Nije previše naporna, neuredna, mokra. Najbolja menstruacija koju možeš poželeti.

9. "Radije me ubijte" menstruacija

Ova menstruacija misli da je tvoja maternica bokserski ring. Nema nimalo obzira prema tvojoj toleranciji na bol, uzrokujući takve patnje da jednostavno ne možeš da veruješ da ti se to događa baš svaki mesec. Tableta protiv bolova malo će joj pokvariti veselje, ali samo kratko. Nažalost, vratiće se još jača...