I pored nebrojano skretanja pažnje korisnicima od strane TikToka da "ne budu glupi da to rade, jer mogu naškoditi i sebi i drugima", kao i zabrane pristupa aplikaciji mlađima od 13 godina nakon smrtonosnih ishoda „Blackout“ izazova, TikToka društvena mreža ne prestaje da važi za jednu sa najopasnijim izazovima.

Problem najviše leži u korisnicima koji na popularnu aplikaciju gledaju kao vid popularnosti i zarade, bez predviđanja da mogu da izazovu ozbiljne posledice na svojim pratiocima koji isprobaju njihov trik.

Obzirom da rasprostranjenost aplikacije, minus gigatske kompanije se krije u tome da ne postiže da ovlada mrežom i spreči masovno širenje bizarnih trendova.

TikTok trend sa omekšivačem doveo je devojku do bolnice zbog osipa.
Unsplash 

Izazovi donose lajkove i popularnost, kao i mogućnost da video postane "viralan", odnosno da se proširi po celom svetu.

Tako se jedan bizaran i opasan trik proširio društvenim mrežama, a jednu devojku doveo je i do bolnice. I to zbog opasne alergijske reakcije na omekšivač.

Opasan TikTok trend doveo je do bolnice TikTok / lazar.filipovic

Ubrzo zatim jedna devojka je objavila uznemirijuće fotografije osipa po butinama, šakama i čitavom telu, a sve zato jer je poslušala trik poznatog TikTok-era Lazara.

Jedna bjuti blogerka je na Tviteru takođe izrazila zabrinutost zbog ovog opasnog trika i istakla da opasne hemikalije iz omekšivaša mogu da izazovu alergije i ozbiljne reakcije na koži.

- Ako hoćeš da mirišeš, staviš parfem, ako hoćeš da ti miriše garderoba, opereš je i staviš omekšivač koji se ispere- napisala i pokrenula polemiku, a svi su se složili da je korišćenje omekšivača na ovaj način veoma opasno.