Nekadašnji predsednik SAD-a, Bil Klinton našao se u novom skandalu - svetski mediji su objavili fotografije na kojima ga masira jedna od žrtvi osuđenog pedofila Džefrija Epstajna. Kako prenosi New York post, fotografije su sačinjene nakon leta na ličnom Epstajnovom avionu „Lolita Ekpres“. Šante Dejvis, tadašnja Epstajnova lična maserka je ta koja je masirala i Bila Klintona.

Klinton (56) u vreme tog leta, u septembru 2002. godine, žalio se na ukočen vrat tokom sletanja na humanitarnom putu za Afriku, na koji je išao zajedno sa Epstajnom.

"Da li biste imali nešto protiv da vas izmasiram?" Dejvis se priseća pitanja koje je postavilaKlintonu. "Jedna od članova Epstajnove ekipe se smejala i rekla da mogu da ga izmasiram", nastavlja Dejvis. "Svi su se malo nasmejali."

Na fotografijama se vidi kako masira Klintona,koji je nedavno podržao Džoa Bajdena na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji.

Bil Klinton i Šante Dejvis
Profimedia Bil Klinton i Šante Dejvis

 *

Bil Klinton i Šante Dejvis
Profimedia Bil Klinton i Šante Dejvis

Situacija sa masažom je postala veoma neprijatna kada je Dejvis tražila da Klinton promeni pozu - da klekne. „Na trenutak su svi utihnuli. Nisam mogla da verujem da sam to rekla. Reči su samo izašle iz mene, pre nego što sam mogla da shvatim šta pričam ili kome sam to rekla, "napisao je ona u svojim memoarima koji će uskoro biti pušten objavljeni, prenosi Daili Mail.

„Zatim se, iako mu je lice poprimilo boju vatre, nasmejao. Smejali su se svi. I, kao što je bio skroman, seo je da bih mogla dobiti bolji ugao za masažu." Uprkos nelagodnom trenutku, Dejvis je rekla: „predsednik Klinton je bio gospodin tokom putovanja i uopšte nisam videla niti doživela apsolutno nikakvu neprijatnost od strane njega“.

Ekipa u avionu, u kojoj su učestvovali i glumci Kevin Spejsi i Kris Taker, tokom petodnevne humanitarne posete bili su Gani, Nigeriji, Ruandi, Mozambiku i Južnoj Africi.

Klinton je priznao da je u nekoliko prilika putovao sa Epstajnom, ali da nije znao za njegove pedofilske zloćine. Klintonov portpartol je nedavno ponovo poricao Klintonove saznanje o pomenutoj temi, rekavši da ništa nije znao o teškim zločinima koje je navodno počinio Epstajn, sa kojim nije razgovarao više od decenije.

Sa druge strane, maserka Dejvis je tvrdila da ju je Epstajn - koji se obesio dok je bio u saveznom pritvoru u avgustu 2019. - nekoliko puta silovao nakon što ju je Žizlen Maksvel (Epstajnova asistentkinja) regrutovala.