Neke stvari se ipak menjaju nabolje. Na primer, pre samo nekoliko godina Šarlot Kirk bi se našla u magazinskoj štampi kao "Najveća holivudska zavodnica", i to bi na nju privuklo simpatije, divljenje i odobravanje široke publike. Danas, međutim, više niko ne gleda blagonaklono na to što ona radi. Štaviše, nailazi na prilično nepodeljenu osudu. Kao što je slučaj i sa većinom onih koji bi se mogli nazvati zavodnicima i zavodnicama. Ta reč je, konačno, dobila mesto koje zaslužuje.

Ovog utorka drugi čovek NBC Univerzala, Ron Mejer, jedan od filmskih stručnjaka sa najdužom i najuspešnijom karijerom među holivudskim producentima, dobio je otkaz. Razlog je to što su u javnost procurile informacije o njegovoj vanbračnoj aferi. A onda se pročulo da dama koja je uzrok neslavnom završetku inače blistave karijere niko drugi do Šarlot Kirk, čija je tajna veza sa Kevinom Cuđiharom, nekadašnjim prvim čovekom Vorner Brosa, 2013. i 2014. godine dovela do njegove neopozive ostavke na tu funkciju, koja je stupila na snagu 2019.

Zvuči skoro kao scenario za sapunicu - ambiciozna glumica koja je nekako uništila dva najmoćnija čoveka u Holivudu. I uprkos njenom ogromnom uticaju na filmsku industriju, kao i prilično velikodušnom i slobodnom izboru slika na svom profilu na Instagramu, ona ostaje prilično misteriozan lik.

Ko je Šarlot Kirk?

Rođena je u Velikoj Britaniji i trenutno živi sa Nilom Maršalom, rediteljem koji u svom portfoliju ima čak i "Igru prestola", u Los Anđelesu. Dokumentacija njihove zajedničke producentske firme "Skarlet produkcija" kaže da je on režirao, a ona igrala glavnu ulogu, sarađivala na scenario i producirala, u filmu "The Reckoning". Prema IMDB-u, snimanje je završeno 2019, ali se ostvarenje trenutno ne distribuira.

Kako se upoznala sa Ronom Mejerom?

Sreli su se 2012, kad je ona imala 19 ili 20 godina, i počeli su da se viđaju. On je tada imao 67 ili 68. Prema jednoj izjavi u kojoj se Šarlot ne imenuje, veza je bila kratka i veoma emotivna.

Ali, gde je u svemu tome bio Cuđihara?

U tu priču su uključeni i producent i milijarder Džejms Peker i njegov poslovni partner Bret Ratner. Kirkova je, prema raspoloživim informacijama, krajem 2012 bila u vezi i sa Pekerom, ali on je u septembru 2013. upoznao sa Cuđiharom, što potvrđuju SMS-ovi koji su procurili u javnost. Njih dvoje su tada, krajem 2013. i početkom 2014, otpočeli vezu pretežno seksualne prirode. 

I? Šta se desilo?

Prema nekim izvorima, nakon završetka veze Šarlot je učestalo kontaktirala Pekera, Ratnera i Cuđiharu i vršila na njih pritisak da joj daju uloge u filmovima koji treba da se snimaju. Ovi njeni napori nisu urodili bog zna kakvim plodovima, mada je dobila malu ulogu u "Oušns 8" Vorner Brosa, kao i u još jednom ne preterano zapaženom ostvarenju.

Kad je 2019. ovo isplivalo na videlo, Cuđihara nije imao mnogo izbora: dao je ostavku.

Takođe, raščulo se da je Kirkova vršila pritisak na direktora Milenijum Filmsa Avija Lernera da joj da uloge u filmovima njegove producentske kuće, među kojima je bio i rimejk "Helboja", kog je režirao Maršal.

Ulogu nije uspela da dobije, ali jeste Maršalovo interesovanje, koje traje i danas. 

Manipulacija osećanjima i strastima, koja se često naziva i "zavođenje", spada u ljudske kontroverze kojima se, s jedne strane divimo, a s druge ih preziremo. 

Ko je Šarlot Kirk?

Glumica?

Ako se izuzmu uloge koje je dobila zahvaljujući seksu, moglo bi se reći da Svetislav Basara ("Munje") i Aleksandar Šapić ("Kad porastem biću kengur") imaju ozbiljniji glumački portfolio od nje. Pa ipak, i pored metaforičke sahrane dva prva čoveka Holivuda, ona se i dalje tako predstavlja.

Iako se često navodi kako je današnje vreme - vreme površnosti, u ovom slučaju bi se moglo reći da smo neke stvari počeli jasnije da vidimo.