HOLIVUD JE POLUDEO ZA NOVOM VERZIJOM POPULARNE DIJETE: Kim je tako skinula 30 kg, a JEDNA stvar je bitna za ZDRAVLJE

Ovog plana ishrane pridržavale su se i druge slavne ličnosti koje dugo nisu mogle da skinu višak kilograma.

printscreen/instagram 

Ukoliko vam se ikad desilo da ste malo preterali sa hranom, te nabacili koji kilogram više, verujemo da ste pogledali na internetu načine na koje biste te iste kilograme skinuli što lakše i brže.

Naravno, iako bismo to svi voleli, magični štapić ne postoji, te bez "bušenja kašike" i malo fizičke aktivnosti teško da možemo da očekujemo dobre rezultate, ali to ne znači da na tom putu morate da se izgladnjujete. Naprotiv.

Zapravo je sada u Holivudu hit nova verzija jedne od najpopularnijih dijeta svih vremena kojom su "izdajničke salčiće" uspeli da istope Ketrin Zita Džons, Kim Kardašijan, Kajli Džener i Dženifer Aniston, ali i predstavnici jačeg pola Bred Pit i Robi Vilijams.

kim kardasijan dijeta
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U pitanju je Atkinsova dijeta, ali sa nešto izmenjenim režimom ishrane.

Kako izgleda jelovnik u novoj Atkinsovoj dijeti?

Režim ishrane koji je svojevremeno osmislio dr Robert Atkins sada je fokusiran na izbacivanje suhomesnatih proizvoda iz ishrane. Tako telo postaje mašina za topljenje i sagorevanje masti.

Nova Atkinsonova dijeta sastoji se iz 3 faze. U prvoj fazi ograničava se unos ugljenih hidrata na svega 20 grama dnevno. Dužina ove faze je 2 nedelje, a među dozvoljenim namirnicama su sve vrste mesa, morski plodovi, sveže zeleno lisnato povrće, jaja, sve vrste masnoća i punomasni mlečni proizvodi.

U fazi dva dolazi do postepenog uvođenja ugljenih hidrata, naročito kroz povrće i male količine bobičastog voća. Tad je dozvoljeno uključiti u ishranu i suhomesnate proizvode.

U prvobitnoj verziji Atkinsove dijete suhomesnati proizvodi bili su dozvoljeni i u prvoj fazi. Sada se, međutim, došlo do zaključka da oni mogu da uspore proces topljenja masti na samom početku izmenjenog režima ishrane.

dijeta
Shutterstock 

U trećoj fazi unosi se optimalna količina ugljenih hidrata - od 60 do 100 grama dnevno, u zavisnosti od konstitucije, koja služi za održavanje postignute kilaže. Osobama koje su držale ovu dijetu savetuje se da i nakon postizanja željene težine nastave s ograničenim unosom ugljenih hidrata, što je zapravo neformalna četvrta faza dijete.

Tokom prve faze, osobe koje su na Atkinsovoj dijeti gube dosta kilograma, jer im je ishrana bazirana na proteinima. Međutim, u narednim fazama neophodno je i vežbanje.

Koje namirnice su dozvoljene?

  • Meso - junetina, ovčetina, piletina, pačetina, guščje meso, slanina
  • Riba - masna i morska riba, pastrmka, losos, sardine
  • Jaja
  • Spanać, brokoli, kelj, špargla, zelena salata, rukola, krastavac, celer , vlašac, pečurke i paprika
  • Bademi, lešnici, orasi, i semenke suncokreta
  • Maslinovo ulje, kokosovo ulje i uje avokada
  • Biljni začini
dijeta
Shutterstock 

Pravila:

Pravila Atkinsove dijete su veoma jednostavna - sve dok jelovnik većinski bazirate na proteinima, uz korišćenje zdravih ulja, kao i povrća, koštunjavog voća i semenki, kilogrami će se topiti.

Ono na šta, međutim, lekari konstantno upozoravaju jeste da ovaj režim ishrane ne bi trebalo da upražnjavaju svi koji žele da izgube višak kilograma. Jedna od nuspojava Atkinsove dijete je zatvor, a ukoliko je hrana previše posoljena može da dođe i do naglog skoka krvnog pritiska.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši