NIJE BILO LEPŠE OD NJE: Nakon teške dijagnoze glumica više ne liči na sebe, ne prepoznaju je na ulici

Ketlin Tarner, koja se bori sa ozbiljnom bolešću, snimljena je u javnosti, što nije uobičajen prizor.

BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Američka glumica Ketlin Tarner izgledala je neprepoznatljivo tokom retkog javnog izlaska u centru Menhetna. Viđena je kako se muči da hoda sa štapom, ali uprkos smanjenoj pokretljivosti, izgleda da je njen pozitivan stav nije napustio.

Poslednji put u javnosti je uhvaćena pre pet meseci na projekciji filma Bredlija Kupera „Maestro”, takođe na Menhetnu.

Ovaj put je nosila dugi tamni kaput, crne pantalone i crne patike, ali je fizički izgledala malo lošije dok je hodala ulicom Kanal u Kineskoj četvrti.

BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, svojim prelepim licem i plavim loknama osvojila je muškarce širom sveta, ali istovremeno se borila sa zdravstvenim problemima o kojima je javnost malo znala, a na kraju je zbog toga i osuđivala. 

Ketlin je svetsku slavu stekla nakon snimanja filma "Telesna strast” 1981. godine, a potom i uspešnih filmova "Lov na zeleni dijamant” i "Dragulj sa Nila”. Ali početkom 90-ih, njena karijera je prekinuta nakon što joj je dijagnostikovan reumatoidni artritis i lekari su rekli da nikada više neće moći da hoda.

Ne želeći da prihvati tu vest, potražila je drugo lekarsko mišljenje i smogla snage da nastavi da radi ono što najviše voli i da ne odustane od života.

Međutim, lekovi koje je morala da uzima uzeli su danak i njen izgled je počeo drastično da se menja. Danas priznaje da joj je tada bilo apsolutno nevažno kako izgleda i da se time nije zamarala. Mislila je samo na to da mora nekako da preživi.

ROSE BILLINGS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ljudi su i tada bili okrutni, optuživali su je da se odaje alkoholu, što tada nije bilo tačno, ali se kasnije, pod velikim pritiskom, prepustila tom poroku kako bi ublažila bol. U svojoj autobiografiji, koju je objavila 2008. godine, priznala je da je počela da pije jer su joj lekovi pomutili um i da je vremenom sve izmaklo kontroli, a 2002. je počela sa odvikavanjem.

Ketlin se danas zalaže za borbu protiv bolesti sa kojom se godinama bori, kao što javno govori o standardu lepote u Holivudu.

"Ljutim se na sve i svašta, zbog nepravde u svetu. Reumatoidni artritis je počeo u mojim kasnim tridesetim, kada me je Holivud video kao jednu od najatraktivnijih dama. Najteže mi je bilo jer sam svoje samopouzdanje izgradila na fizičkom izgledu“, rekla je.

Bonus video

This browser does not support the video element.

U TURSKOJ SU AGRESIVNI I SUMNJIVI! Učiteljica koja je pobedila gojaznost: Kao da idete na kozmetički tretman, a ne DA VAS OTVARAJU  kurir televizija

Izvor: Dnevnik.hr/ Wanted A.N.