KONSTRAKTA JE USPELA DA PROMENI ISTORIJU EVROVIZIJE: Uradila je nešto što niko nije od nastanka popularnog festivala

Konstrakta je jedina umetnica koja na pesmi Evrovizije pevala na latinskom jeziku i time je uspela da promeni istoriju ovog popularnog festivala

Youtube

Ana Đurić Konstrakta nastupila je pod rednim brojem 3 u drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije.

Konstrakta je numerom "In Corpore Sano" oduševila publiku koja je sve vreme tapšala zajedno sa Anom i pevala stihove "Biti zdrava".

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je Ana ušla u istoriji Evrovizije. Naime, Konstrakta je jedini izvođač koji je svoju numeru izveo na latinskom jeziku.

Youtube 

Da je Konstrakta uspela da promeni istoriju Evrovizije, potvrdili su i na zvaničnom Tviter nalogu ovog popularnog festivala gde je objavljeno da je predstavnica Srbije prva u istoriji ovog takmičenja koja je pevala na latinskom jeziku.

Ovo je prvi put ne samo da pesma sadrži latinski jezik, već i da se izvodi u kombinaciji sa drugim jezikom.

"Konstrakta nas vodi kroz tri minuta muzičke meditacije o fizičkom i mentalnom zdravlju, važnosti univerzalne zdravstvene zaštite i pogrešnom fokusu društva na standarde lepote", piše se na sajtu Evrovizije.

Nderim Kaceli / Avalon / Profimedia 

Ana Đurić je pesmom i koreografijom bez sumnje osvojila publiku, a uspela je da oduševi i voditelje festivala.

Youtube 

Italijanska pevačica Laura Pausini koja je jedan od voditelja programa izašla je na scenu i ponovila poznate pokrete - podigla je ruke i okretala dlanove, baš kako to čini i Konstrakta. U nastavku pogledajte Konstraktin nastup sa Evrovizije:

Konstrakta  Youtube

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!