MONSTRUM KOJEG SU OBOŽAVALi KRALJICA I PRINC ČARLS: Zlostavljao je preko 500 žrtava, a najmlađa je imala samo 2 godine

Novi dokumentarac na Netflix-u otkrio je jezivu stranu omiljenog tv lica u Velikoj Britaniji Džimija Sevile.

GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Nakon 11 godina od smrti, poznati BBC-jev di-džej i voditelj popularne emisije "Top of the Pops" Džimi Sevil se ponovo našao u centru medijske pažnje i to zbog dokumentarne serije.

U novoj seriji "Džimi Sevil: Britanska horor priča" otkriveni su detalji teških optužbi koje su procurile nakon njegove smrti 2011. godine.

Preko 500 žrtava je nakon njegove smrti tvrdilo da ih je seksualno zlostavljao, i to većinu u vrlo ranoj dobi. Ispostavilo se da je napastovao decu više od 60 godina. Kako su pisali britanski mediji, njegova najmlađa žrtva imala je svega dve godine, a sa zlostavljanjem je počeo još davne 1955. godine, što se nastavilo sve do 2006. godine.

- / SWNS / Profimedia 

Da se u senci slavnog humanitarca krio seksualni predator otkrio je i dokumentarni film "Exposure: Druga strana Džimija Sevila".

Nova Netflixova serija sada je šokirala brojne gledaoce zbog strašnih zločina koje je Sevil počinio tokom svoje bogate karijere.

Džimi Sevil  Youtube

Džimi Sevil je bio poznat u javnosti kao humanitarac, a karijeru je započeo kao lokalni di-džej u Velikoj Britaniji. Radio je raznorazne poslove pre nego što je postao poznat. Pretežno se bavio sportom kao što je trčanje i rvanje, a sve se promenilo početkom 60-ih godina, kada je počeo da radi na Radio Luksemburgu. Svoj put je nastavio kao voditelj emisije "Top of the Pops", a slika koju je predstavljao u javnosti sviđala mu se od samih početaka karijere.

Michael Putland / Avalon / Profimedia 

Zbog skandala koji je izbio u to vreme ispitani su i nadređeni u BBC-ju i ostalim firmama za koje je radio, a čini se da je dobro skrivao svoju zlu stranu od svih.

Džimi je bio cenjen zbog truda i humanog rada, vrlo je brzo je odlikovan za viteza, a prikupljajući novac za bolnice opisan je i kao velikodušni filantrop.

solo syndication / dmg media / Profimedia 

Ipak, on je bio veoma cenjen u moćnim krugovima javnosti. Velika povezanost Džimija s princem Čarlsom je takođe otkrivena u dokumentarcu, a upravo ovaj podatak je najviše šokirao javnost. Naime, princ Čarls je u brojnim pismima tražio savete poznatog di-džeja iako je bio okružen stručnim ljudima.

Carol McCabe / SWNS / Profimedia 

Obožavala ga je i bivša britanska premijerka, "čelična lejdi" Margaret Tačer, koja je prva predložila kraljici Elizabeti II da ga odlikuje kao viteza i insistirala je na tome dok se nije ostvarilo.

Džimi je uspeo da zavara i papu Ivana Pavla II, koji ga je odlikovao vitezom Reda svetog Grgura Velikog. Džimi Sevil je preminuo 29. oktobra 2011. u 84 godini života.

.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!