KRALJICA NE BIRA SREDSTVA: Elizabeta troši milione da odbrani sina optuženog za silovanje maloletne devojke

Kraljica Eluzabeta, nakon optužbi njenog sina za silovanje, troši milione kako bi mu obezbedila najbolje advokate koji će dokazati njegovu nevinost.

Steve Parsons/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Endru, vojvoda od Jorka, sin je kraljice Elizabete II., skriva se u Škotskoj na imanju svoje majke kako bi izbegao pokušaje uručenja pravnih dokumenata o seksualnom zlostavljanju za koje je optužen.

Podsetimo, princa Endrua tuži Virdžinija Džufre za silovanje i seksualni napad na nju dok je bila maloletna.

Kraljica Elizabeta II.sada troši milionske iznose kako bi finansirala njegovu pravnu bitku u pokušaju da on dokaže svoju nevinost.

Shutterstock 

Prema pisanju Daily Maila, kraljica će navodno platiti milione advokatskom timu u koji su se uključili Melisa Lerner i Endru Bretler, za koje se pretpostavlja da naplaćuje oko dve hiljade dolara na sat.

Inače, u intervjuu za BBC pre dve godine Endru je izjavio da se ne seća da je ikada upoznao Džufre, danas 38-godišnju Roberts koja ima troje dece i živi u Australiji.

Džufre tvrdi da su se seksualni napadi dogodili u Londonu, Njujorku i na Devičanskim ostrvima, kao i da je princ Endru pritom bio svestan da je ona bila maloletna (tada je imala 17 godina).

Shutterstock