ZBOG DŽENET DŽEKSON JE NAPUSTIO ŠKOLU: Tragično preminuli glumac živeo je kao beskućnik a onda mu je OŽILJAK doneo uloge

Majkl V. Vilijams pronađen je mrtav u 55. godini, a poznati glumac pre nego što se bavio glumom imao je više nego težak život.

printscreen/youtube

Holivud je potresla vest da je čuveni glumac Majkl V. Vilijams koji je u popularnoj seriji "The Wire" igrao lik Omara Litla, pronađen mrtav u svom stanu u Njujorku u 55. godini.

Iako se tvrdi da je uzrok smrti predoziranje, rezultati još uvek nisu zvanično saopšteni.

Poznati se od njega opraštaju na društvenim mrežama, a zanimljivo je da iako je igrao u velikom broju ostvarenja poput  "Žica", "Carstvo poroka", "12 godina ropstva", "Doušnik", "Nestala bez traga"... i mnogih drugih, njegov privatni život bio je baš kao da je pisan za film. 

Naime, Vilijams je odrastao u Bruklinu sve do srednje škole, u kojoj je izabrao tehnički smer, da bi se nakon toga pridružio pozorištu National Black Theatre u Njujorku.

Instagram 

U mladosti je bio sklon upadanju u probleme, te mu je gluma bila spas od problematičnog ponašanja. Njegov je otac Afroamerikanac iz Južne Karoline, a majka je poreklom s Bahama. Neko vreme Vilijams je čak radio i za farmaceutsku kuću Fajzer. Međutim, inspirisan spotom Dženet Džekson "Rhythm Nation 1814" napušta školu i daje otkaz na poslu te se uprkos protivljenju svoje porodice posvetio plesnoj karijeri.

Dženet Džekson "Rhythm Nation"  Youtube

Godinu dana je živio na ulici kao beskućnik te istovremeno posećivao diskografske kuće i plesne studije u potrazi za poslom. Nakon što se zaposlio se kao plesač na muzičkoj turneji za plesnu himnu Kym Simsa "Too Blind To See It" dogodio se uzlet u njegovoj karijeri.

Shutterstock 

Vilijams se pojavio i mnogim spotovima, a igrao je i sa Madonom i Džordžom Majklom. Uz to se bavio i manekenstvom.

Jednu od prvih uloga dobio je nakon što ga je otkrio Tupak Šakur, te se 1996. pojavio u filmu "Bullet" u ulozi Haj - Haja, brata i saradnika kralja droge Tenka, kog je glumio Tupak.

Svoj prepoznatljivi veliki ožiljak na licu dobio je tokom tuče u baru na aveniji Jamajka u Njujorku, na svoj 25. rođendan, kada je napadnut britvom. Ožiljak je postao njegova glavna karakteristika, što je rezultiralo ponudama za uloge lopova u muzičkim spotovima ali i ponudama da pozira pred najpoznatijim fotografima kao što je bio David LaChapelle.

printscreen/youtube 

Ipak, uloga koja ga je proslavila definitivno je bila u HBO - ovoj drami "Žica" ("Wire"), ali i serija "Boardwalk Empire".

A tokom godina ređao je pohvale za svoje uloge potvrđujući svoj talenat iznova i iznova. Nažalost, njegov put ka još većoj slavi prekinut je nakon što je 6. septembra pronađen mrtav, a za sada tačni uzroci još nisu poznati.