Svetske zvezde često ističu kako je obrazovanje jako važno i često podstiču mlade da se školuju. Ipak, i među njima ima onih koji nisu voleli da sede u klupi pa su zbog karijere odustali od škole.

Iako danas imaju vrtoglave cifre na svojim bankovnim računima, ove zvezde nemaju završenu ni srednju školu.

Demi Mur

Težak život glumice Demi Mur ostavio je posledice na njeno obrazovanje. Majka joj je oduvek bila problematična i sklona alkoholu, a očuh je zbog neimaštine izvršio samoubistvo. Siromaštvo i teška porodična situacija su je naveli da sa 16 godina odustane od srednje škole i uđe u svet šoubiznisa.

demi mur
Shutterstock 

Dženifer Lorens

Glumica Dženifer Lorens odigrala je mnoge likove u filmova zbog kojih njen bankovni račun broji dosta nula. Takođe, kroz svoj rad stekla je veliko znanje i iskustvo, a ujedno i ostvarila svoj najveći san - da bude slavna glumica. Upravo zbog želje za profesionalnom glumom, Dženifer je odustala od srednje škole. "Bilo mi je teško u školi. Nikad se nisam osećala posebno pametno. Tehnički nemam maturu ni diplomu", priznala je glumica jednom prilikom.

dženifer lorens
Shutterstock 

Idris Elba

Britanski glumac i di-džej, 48-godišnji Idris Elba, kog je pre dve godine magazin People proglasio najseksi muškarcem na svetu ne može da se pohvaliti laskavom titulom kada je reč o obrazovanju. Iako je najpoznatiji po svojim glumačkim ulogama, Idris je svoju muzičku karijeru započeo kao četrnaestogodišnjak na svadbama i vrlo brzo je odustao od škole kako bi se mogao da posveti sopstvenom di-džej poslu.

idris elba
Shutterstock 

Nikol Kidman

Glumica Nikol Kidman je uspeh stekla zahvaljujući ulozi u filmu 'Skin Deep' kada je imala 16 godina. Nakon toga, otvorile su joj se mnoge prilike pa je čak osvojila prestižni Oscar za najbolju glavnu ulogu i to za ulogu u filmu 'Sati'. S obzirom na to da je već 1983. godine krenula s glumačkom karijerom, Nikol je odlučila da prekine školovanje kako bi se posvetila karijeri.

nikol kidman
Youtube 

Danijel Redklif

Britanskog glumca Danijela Redklifa javnost najviše pamti po ulozi čarobnjaka Harija Potera koji je bio odličan učenik u čarobnjačkoj školi Hogvorts. Ipak, u stvarnom životu, Danijel nije završio ni srednju školu, a nikada nije žalio što je zbog karijere odustao od školovanja. "Poprilično sam siguran u svoju inteligenciju, a da sam ostao u školi, profesori bi mi uništili samopouzdanje, koje sam vratio tek kada sam se našao na filmskom setu", rekao je Danijel za strane medije.

Al Paćino

Jedan od najplaćenijih i najpopularnijih glumaca, legendarni Al Paćino u drugom razredu srednje škole napustio je srednju školu. Siromaštvo ga je nateralo da odustane od škole i pronađe posao. "Nisam bio dobar u školi, nisam pažljivo slušao predavanja niti sam bio skoncentriran. Moja majka imala je problema i nismo imali novca. Tada sam odlučio da moram nešto da preduzmem", rekao je slavni glumac.

Sajmon Kauel

Britanski producent Sajmon Kauel napustio je srednju školu sa samo 16 godina, a često u intervjuima ističe kako mu je to bila najbolja životna odluka "Ostavite školu sa 16 ako ste spremni da radite. Ne znam zašto nekoga mučiti i prisiljavati da bude na nekom mestu ako u isto to vreme može da ode u svet i shvati šta je pravi život i kako da se osamostali", priznao je Sajmon.

sajmon kauel
Shutterstock