"KRIVE SU TABLETE KOJE SU MI DALI LEKARI" Mlađa Švarcenegerova ćerka godinama je bila zavisnica zbog tuđe greške

Zbog terapije koju je pila zbog poremećaja pažnje kod nje se razvio drugi problem, a sve to je opisala u Netliksovom dokumentarcu.

ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Čuveni "Terminator" Arnold Švarceneger bio je i ostao jedna od najomiljenijih holivudskih zvezda svih vremena.

Glumac ima petoro dece, a njegova mlađa ćerka, Kristina (29), takođe je u svetu glume, ali kao rediteljka.

U prvencu, dokumentarnom filmu "Take your pills" otvoreno je pričala o svom problemu sa poremećajem hiperaktivnosti sa kojim se borila još kao dete.

Naime, kada je Kristini u ranom detinjstvu postavljena dijagnoza, dobila je odgovarajuću terapiju sa kojom nije imala problema sve do odlaska na fakultet. U pitanju je ozloglašeni lek Adderall, koji se sve češće spominje u javnosti zbog svojih nuspojava.

Upravo zbog njega i mlada rediteljka imala je ozbiljnih problema. Naime, kada je krenula na Univerzitet, završila u okrilju zavisnosti tabletama, kao posledica stresa, jer je želela da bude podjednako uspešna kao njena majka Marija Šriver koja je svojevremeno studirala na istom fakultetu.

Kristina tvrdi da više nema tih problema, ali želi da podigne svest o činjenici da tablete koje je dobijala za jedan problem mogu izazvati drugi, daleko veći i ozbiljniji.

Šansu da to i uradi pružio joj je Netflix, za koji je 2018. zajedno s majkom Marijom producirala dokumentarac o potencijalnim opasnostima Adderalla koji doktori u Americi, čini se, gotovo svakodnevno prepisuju deci kojima je dijagnostifikovan poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje.

Kristina je napravila pauzu od par meseci nakon prestanka uzimanja ozloglašenog leka kako bi oporavila organizam, ali i radila na svom mentalnom zdravlju, a danas je posvećena aktivizmu na polju mentalnih poremećaja, i gradi svoju karijeru producenta i reditelja. Sa druge strane, svoju privatnost čuva od očiju medija, a nedavno je i obrisala sve svoje društvene mreže, te se o njenom životu ne može saznati mnogo toga.

Kristina i Arnold Švarceneger
POL / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1