Ljubitelji "Igre prestola" imaju razlog da se raduju. Nakon što se pojavila vest da se snima nastavak čuvenog ostvarenja u formi spin-offa, televizija HBO najavila je da će novo poglavlje čuvene serije "Game of Thrones" ugledati svetlost dana 2022. godine.

Nakon tri godine od poslednje sezone Martinove adaptacije i podeljenih reakcija kritike i publike, nova serija trebalo bi da startuje pod nazivom "House of the Dragon" koja prati porodicu Targarijen u građanskom ratu čitav vek pre događaja koje smo gledali u "Igri prestola".

Serija se oslanja na knjige "Fire and Blood" i "The World of Ice and Fire", a snimanje je uveliko počelo u severnoj Irskoj.

Iako se o novoj seriji trenutno jako malo zna, osim naziva i da će ugledati svetlost dana sledeće godine, prethodne večeri na internetu su procurile fotografije sa snimanja.

Glumac Met Smit i glumica Ema Darsi fotografisani su u toku snimanja scene za prvu polovinu nove sezone serije.

Fanovi na društvenim mrežama složili su se da scena u potpunosti ima atmosferu "Igre prestola" i nadaju se da ih nova televizijska adaptacija neće razočarati kao poslednja sezona serije.

Kao i u slučaju prve sezone, osim Šona Bina, glumačku postavu ne čine poznata i velika imena filmske i televizijske industrije. Osim Olivije Kuk, ostatak glumačke postave je uglavnom nepoznat širokoj publici.

Serija je još uvek u ranoj fazi snimanja, pa ne zna puno informacija, Tusejnt je glumio Velariona u "Kući Zmaja", pa tako može da se pojavi i u dve serije smeštene u fantastičnom svetu Džordža R.R. Martina. Isto može da se kaže i za Evu Best, koja je izabrana za suprugu i jahačicu zmajeva princezu Renieru Velarion (rođenu Targarjen).

Jedno je sigurno - fanovi ne mogu da dočekaju nastavak. Pogledajte u videu ispod još neke fotografije sa snimanja: