Emilija Klark, zvezda, sada već kultne serije „Igra prestola“, u ovom ostvarenju tumači lik Deneris Targerijan. Publiku je osvojila nesvakidašnjom lepotom, a ova serija je oborila sve rekorde gledanosti i postala najveći hit HBO.

Popularna glumica se na početku serije u nekoliko epizoda pojavljivala potpuno naga, a potom je jednom prilikom otkrila da joj producenti od tada često traže da se obnaži. I nije im ostajala dužna.

„Danas sam dosta svesnija u vezi sa tim šta mi prija i šta mi je u redu da radim. Imala sam svađe na snimanjima kada sam govorila: „Ne, čaršaf ostaje gore“, a oni bi rekli: „Ne želiš da razočaraš svoje fanove „Igre prestola““, na šta bih im odbrusila: „Ma, j***** se““, ispričala je svojevremeno glumica.

Sada je odlučila da otkrije da na snimanjima ove hit serije nije uvek postojala ravnopravnost. Kako kaže, kada je bilo potrebno da se nose glomazni i veoma topli kostimi, ženama to nije bilo dozvoljeno.

„Kada smo snimali u zemlji sa vrućom klimom i kada je muški deo ekipe nosio sve to, na njihova odela bila je pričvršćena posebna pumpa sa malim generatorom. Pumpao je hladnu vodu kroz cevi i hladio ih. Bio je to tako čudan sistem hlađenja“, rekla je Emilija i dodala:

„Devojkama to nije bilo dozvoljeno. Sve što sam mogla je da podignem periku kako bi mi bilo lakše“.

Takođe, Emilija je otkrila da ju je partner iz serije Džejson Mamoa ohrabrio da se usprotivi ako smatra da je bilo koja scena u seriji ili nekom drugom projektu neprikladna.

"Bauljala sam kroz prvu sezonu „Igre prestola“, a da nisam imala pojma šta radim. Nikada ranije nisam bila na takvom setu. Na filmskom setu sam pre toga bila samo dva puta, a sada sam tu, potpuno gola, sa svim tim ljudima i nemam pojma šta treba da radim i šta se od mene očekuje. Niti znam šta vi želite, niti šta ja želim. Bila gola ili ne, celu prvu sezonu sam mislila da nisam zaslužila da zahtevam bilo šta", poverila se glumica.