Fantastični svet Džordža R.R. Martina će se i dalje prenositi jer HBO priprema još tri spin-offa o kojima nema puno informacija, ali se naveliko priča o tematici i glumcima.  Naime, HBO priprema još tri nove spin-off serije zasnovane na "Igri pristola" piše američki "Variety". Jedan spin-off, nazvan "9 putovanja" ili "Morska zmija", potiče od kreatora popularne serije "Rim" Bruna Helera, dok druga dva, "Flea Bottom" i "10.000 brodova", još nemaju angažovane autore.

Jedna od potencijalnih serija prema "Deadline"-u  nazvana je "9 putovanja" i fokusirala bi se na Korlisa Velariona, poznatog i kao Morska zmija, koji je proglašen najvećim pomorcem u istoriji Sedam kraljevstava.

Igrit i Džon
Youtube/LittleFinger - VideoEditor Igrit i Džon

Najpoznatiji morski pustolov Lord Korlis osnovao je i vodio kuću još bogatiju od Lanistera, a ima i najveću mornaricu.

Drugi projekat smešten je oko 1.000 godina pre događaja Igre prestola i sledio bi princezu Nimeriju, osnivačicu "Haus Martella" koja je osvojila i vladala Dornom. Poslednja je smeštena u "Flea Bottom", sirotinjskoj kući King's Landing-a predstavljenu u originalnoj seriji, gde borave najsiromašniji stanovnici prestonice Vesterosa.

Ovi projekti slede još jedan već prilično odmakli projekat na bazi serije "Igre prestola", a to je "Kuća Zmaja", koji je u naprednoj fazi razvoja za koju su već angažovani i glumci: Pedi Konsidin, Olivija Kuk, Ema D'Arsi i Met Smit uz Stivia Tusejnta i Eve Best.

Iako se o tri serije u razvoju ne zna puno informacija, Tusejnt je glumio Velariona u "Kući Zmaja", pa tako može da se pojavi i u dve serije smeštene u fantastičnom svetu Džordža R.R. Martina. Isto može da se kaže i za Evu Best, koja je izabrana za suprugu i jahačicu zmajeva princezu Renieru Velarion (rođenu Targarjen).