Slavni reper Erl Simons, poznatiji kao DMX, preminuo je u 51. godini nakon što je hospitalizovan zbog srčanog udara, navodi se u saopštenju reperove porodice.

Reper je bio u teškom stanju u njujorškoj bolnici nakon što se 2. aprila, kako naovde svetski mediji, predozirao, usled čega je imao srčani udar.

DMX je tada pokazivao "neke moždane aktivnosti", ali je bio u "vegetativnom stanju", kako je njegovo stanje bilo bolje, ubrzo je skinut s aparata za održavanje u životu i disao je samostalno. Međutim, slavni reper je nažalost preminuo, a njegov avokat Marej Ričmen istakao je da ne zna sa sigurnošću da li se slavni reper predozirao.

dmx
Shutterstock 

DMX od detinjstva pati od astme, a ranije je bio hospitalizovan zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog zavisnosti o kreku, koja je počela, kako je rakao, kada je imao 14 godina. U centar za zavisnost prijvio se 2019. godine, zbog čega je otkazao seriju emisija.

Odrastao je u Njujorku, 1992. godine potpisao ugovor s diskografskom kućom "Columbia Records", pa je sarađivao sa slavnim reperima poput Džej Zija, Dža Rula i drugih.

Glumio je i u filmovima poput "Romeo mora da umre" i "Od kolevke pa do groba", a njegovi najveći hitovi su pesme "Party Up Up In Here", "X Gon' Give It to Ya", "Who We Be" i mnoge druge.