Svetski poznata influenserka i preduzetnica, Italijanka Kjara Feranji, postala je prava senzacija modnog sveta, ali i društvenih mreža. Ova 33-godišnja blogerka trenutno broji više od 23 miliona pratilaca na Instagramu, a sa svojom kompanijom kao i nastupima u raznolikim kampanjama, prošle godine je ostvarila prihod 30 miliona evra.

Svetla reflektora, moda i fotografija ne predstavljaju ništa novo za Kjaru zahvaljujući modernoj baki i mami koja se bavi fotografijom i pisanjem. Ima dve mlađe sestre Frančesku i Valentinu za koje je jako vezana.

Svoj hobi je uspela da pretvori u posao. Naime, od svog bloga "The Blonde Salad" je napravila modnu web stranicu, gotovo kultnog statusa, a njena kancelarija se trenutno nalazi preko puta najpoznatijeg italijanskog nacionalnog novinskog tornja Palazzo dell'Informazionea. Njena pojavljivanja na događajima masno se naplaćuju, a reklamiranje brendova na Instagramu ima posebno visoku tarifu.

Kjara Feranji
Shutterstock 

Kako bi u potpunosti zaokružila modni svet pokrenula je i projekat online radionica lepote pod nazivom Beauty Bites. Uz to, ona je 2019. postala izvršna direktorka svih svojih kompanija, te je proglašena ambasadorkom LVMH nagrade.

Napustila fakultet zbog mode

Svoju karijeru započela je pre 12 godina za vreme studija. U to vreme ova uspešna preduzetnica, bila je studentkinja pravnog fakulteta u Bolonji kojeg je napustila tik pre završetka. Naime, zbog uspešne karijere napustila je fakultet iako su joj ostala svega tri ispita.

Kako se njena blogerska karijera razvijala, 2013. godine odlučila je da svoj blog transformiše i u Los Anđelesu osnuje kompaniju TBS Crew (The Blonde Salad Crew) u kojoj je zaposlila desetak stručnjaka iz područja mode i lifestylea.

Nedugo nakon toga, stvorila je i svoj zaštitni znak, oko koje namiguje, a osnovala je i online prodavnicu, Chiara Ferragni Collection e-shop, preko koje prodaje svoju kolekciju obuće i ostalih proizvoda.

Njen brend trenutno je sastavni deo ponude u više od 300 maloprodajnih mesta, od Pariza do Njujorka. U svoj tim ljudi uključila je i svoju mlađu sestru Valentinu Feranji za koju je veoma vezana.

Njeno bogato iskustvo privuklo je i pažnju akademske zajednice pa se njen primer sada koristi i u analizama poslovnog uspeha na poznatom Harvardskom univerzitetu. Uz to, 2017. godine osvojila je titulu najuticajnije svetske influenserke, a godinu dana ranije ugledni portal Forbes uvrstio ju je na listu uspešnih osoba ispod 30 godina.

Uticajnija od "Vogue"

Za ovu Italijanku kažu da je uticajnija i od "Vogue", čiju je naslovnicu krasila, i to je bio prvi put da je neka modna blogerka bila na naslovnici modne biblije. Sarađivala je sa Diorom, Luj Vitonom, Maks Marom, Šanelom, Gučijem i ostalim prestižnim brendovima...

Moja tajna je u tome što sam uvek bila svoja. Nikad se nisam previše trudila", izjavila je jednom prilikom Kjara.

Kjara Feranji
Shutterstock 

Modni uzor joj je Miroslava Duma, najdraži dizajner Aleksander Mekvin, a za sebe kaže da nema jedinstveni stil, nego inspiraciju traži u stvarima koje je okružuju. Često kupuje u vintidž prodavnicama jer voli da krpice imaju neku priču, a svojim pratiocima poručuje da treba da nose ono u čemu se osećaju prijatno.

Ova mlada influenserka postala je i muza poznatoj kozmetičkoj kući Lancome, zaštitno je lice brenda donjeg rublja Intimissimi, a može se pohvaliti i s igračkom Barbie koja je napravljena po njenom liku.

Privatni život

Kjaru i njenog supruga, poznatog italijanskog repera Fedeza brojni mediji nazivaju ‘iLiderima’. Svet je pričao o njihovoj prosidbi kada je reper svoju dragu zaprosio na koncertu 2017. pred 13.000 ljudi.

U septembru 2018. su se venčali na Siciliji, a u martu iste godine su dobili svoje prvo dete - sina Lea.Njihova porodica je nedavno postala bogatija za još jednog člana. Naime, Kjara se 23. marta porodila i na svet donela ćerku Viktoriju.

U galeriji možete pogledati više njenih fotografija:

Instagram Kjara Feranji