Zbog korona virusa i pandemije, život kakav smo poznavali u potpunosti je izmenjen. Da li će se stvari vratiti na staro i kada, ostaje da vidimo, a poslednja u nizu promena iznenadila je javnost. 

Naime, ovogodišnja 93. po redu dodela prestižnih filmskih nagrada Oskar, takođe će biti drugačija od svih prethodnih.

Kako izveštava "Deadline", ove godine na ceremoniji neće biti voditelja, a producenti trenutno pokušavaju da angažuju zvezde koje bi trebalo da proglase pobednike u određenim kategorijama tokom televizijskog prenosa uživo. 

Snimaće se na dve lokacije - na čuvenoj železničkoj stanici u Los Anđelesu "Union Station" i u pozorištu "Dolby", gde se dodela održavala tradicionalno od 2001. godine.

Poznato je i da producenti događaja i američka Akademija filmske umjetnosti i nauke ne planiraju uključenja preko Zoom-a što je bio običaj sa drugim svečanim dodelama od pojave korona virusa. 

dodela oskara
printscreen/youtube 

"Želimo da ovogodišnji Oskar izgleda kao film, a ne kao televizijski šou", naglasili su producenti dodele Džes Kolins, Stejsi Šer i Stiven Sodeberg u službenoj objavi prošlog petka. Otkrili su i kako su kao reditelja angažovali Glena Veisa koji inače radi na dodelama nagrada "Emmy" i "Tony". 

"Tretiramo događaj kao filmski set, a osigurali smo i covid tim koji će se brinuti za sigurnost učesnika i testirati ih brzim testovima na koronavirus", otkrili su organizatori i naglasili kako će oprez biti pojačan kod učesnika koji dolaze iz inostranstva. 

 Producenti se nadaju kako će novi format podići gledanost dodele, nakon što su drugi slični svečani događaji održani tokom pandemije izgubili mnogo gledalaca. dodelu Gremi nagrada ove godine je gledalo 53 odsto manje gledalaca nego 2020. godine, a gledanost Zlatnih globusa je 2020. bila čak 64 posto veća nego 2021.

Dodela Oskara koja ove godine zbog pandemije nije održana u februaru kao inače, već je zakazana za ponedjeljak 26. aprila.