Kada se u Americi poojavila serija "Roseanne", milioni su je pratili bez treptanja. Premijera je bila davne 1988. godine, a od prve epizode ​​pratila je živote Rozen Konor, njenog muža Dena, ćerki Beki, Darlen, sina Di Džeja i njene sestre Džeki.

Ove likove proslavili su glumici: Rouzen Bar, Džon Gudman, Lejsi Goranson, Sara Čalk, Sara Gilbert, Mišel Fišerman i Lori Metkalf.

Na popularnost serije uticalo je mišljenje i kritičara i gledalaca da su prikazali realne strane života radničke porodice iz izmišljenog grada Lanford u državi Ilinois, a ostvaranje je trajalo čak devet sezona, sve do maja 1997, kada se sve završilo kontroverznom Denovom smrću.

Pre tri godine, originalna glumačka ekipa okupila se da ponovo snimi nove epizode, u kojima se, međutim, ispostavilo da je Den živ i da su njegova i Rousenina deca već odrasla. Serija je još jednom postigla ogroman uspeh, ali je otkazana ubrzo nakon što je Rouzen Bar na Twitteru objavila rasistički komentar o Valeri Džaret koja je radila kao savetnik nekadašnjeg predsednika Amerike, Baraka Obame.

Rouzen je Valeri usporedila s majmunom, tačnije napisala je da su "islamistički politički pokret muslimanskog bratstva i planeta majmuna imali dete, ona bi bila rezultat, ali se kasnije 65-godišnja glumica izvinjavala "zbog loše šale" na račun Džeret. Zbog ovog skandala oglasio se i sam vrh ABC - a.

rozen
printscreen/youtube/MsMojo 

"Izjava Rouzen Twitteru je odvratna, neukusna i nedosledna sa našim vrednostima, pa smo odlučili da otkažemo šou", rekao je tada Čening Dangi, predsednik ABC Entertainmenta.

Tako je nažalost završena još jedna lepa priča, a neke od glumaca danas ne biste prepoznali. Koliko su se promenili i kako legendarni likovi izgledaju danas, pogledajte u galeriji:

printscreen/youtube/Roseanne Barr, printscreen/youtube/GQ Serija "Roseanne"