Svedoci smo da tv sadžaj kao što je rijaliti program je jedan od najgledanijih formi u poslednjih nekoliko godina. Učesnici iznose svoju intimu, neretko dolazi do tuča, a sve zarad povećanja gledanosti. Da li kao društvo treba da se preispitamo, ako nam je zabavno da gledamo tuđe životne drame u prenosu uživo?

Na društvenim mrežama od nedavno kruže mimovi sa snimkom rijaliti učesnice Miljane Kulić, koja usled napada panike i nervnog sloma ne može da dođe do daha. Da li nam zaista nečije ugroženo zdravstveno stanje predstavlja toliki izvor zabave?

Naša poznata voditelja Ana Mihalovski ovakav vid zabave takođe smarta neprimerenim i potpuno neshvatljivim. Ona je osudila ovakav postupak, a tim povodom se oglasila na društvenoj mreži Instagram.

"Ovo nije smešno, ovo ne treba da bude zabava za vaše storije", napisala je Ana na svom profilu.

Miljana Kulić
Instagram 

Podsetimo, voditeljka je pre nekoliko meseci najavila da neće više koristiti društvene mreže, a sve u cilju da sačuva svoju intimu od očiju javnosti.

Ne možemo a da se ne upitamo da li smo zaista postali toliko zavisnici od društvenih mreža, da smo izgubili granicu šta jeste za objavu, a šta bismo trebali da sačuvamo za sebe. Možda bi trebalo da se zapitamo šta nam nedostaje u našim životima, kada nam nečije loše zdravstveno stanje ili porodična tragedija predstavlja zabavu. Da li svoje slobodno vreme možemo da ispunimo nekim kvalitetnijim sadržajem, od onoga koje nam mediji plasiraju samo zarad gledanosti?