Poznata glumica Rozamund Pajk (42) razbesnela se nakon što je shvatila da  joj na filmskom posteru fotošopirali telo. Naime, ona se naljutila jer njene grudi izgledaju veće nego što jesu, navodi britanski portal.

Pajk je osudila obrađivanje fotografija, odnosno prepravljanje tela jer onda javnost gubi pravu sliku o tome kako slavni ljudi i njihova tela izgledaju.

Osim raskošnog dekoltea na plakatu, glumici su promenili boju očiju u trejleru za drugi film.

- Za filmski plakat su mi povećali grudi. Na posteru moj lik zaista ima impresivne grudi... koje ja nemam. Još uvek ne znam zašto su to uradili. Verovatno su takva vremena došla, zar ne?, rekla je Rozamund tokom gostovanja u emisiji pevačice Keli Klarkson.

Dodala je i to da ima mnogo slučajeva gde se sređuju i "peglaju" fotografije poznatih, a da oni to i ne primete.

- Mislim da svi pomalo gubimo kontrolu nad onim kako stvarno izgledamo, izjavila je glumica. Pošto se glumica naljutila zbog uvećanih grudi, filmski poster je uklonjen.

Brojne studije su pokazale kakav je uticaj programa za ulepšavanje na psihu ljudi. Svemu tome doprineo je i karantin, jer se vreme korišćenja telefona povećalo za čak 60 posto.

Ovo nije prvi put da prilikom obrada fotografija dolazi do izmena ličnosti koje izazivaju reagovanje. Glumica Lupita Nijongo pre nekoliko godina krasila je naslovnicu magazina Grazia, međutim nije bila zadovoljna kada je videla kranji rezultat. Naime, prilikom obrađivanja fotografija koje su kasnije krasile editorijal, glumici su posvetleli kožu i izmenili kosu, što ju je veoma razočaralo.

Francuska već započela borbu protiv retuširanja slika. Od novembra 2020. do 2021. godine na snagu je stupio novi zakon koji zahteva da se označe fotografije i reklame koje su grafički obrađene. Neuključivanje reči "Photographie retouchée" ili " Retouched photography" može rezultirati visokim novčanim kaznama, dosežući čak 30 posto proračuna oglašavačke kampanje.

Prema Francuskoj, promocija neprirodnih, veštačkih modela lepote dovodi do nižeg samopoštovanja. Nažalost, to uzrokuje poremećaje prilično često, uključujući anoreksiju i bulimiju, koji su u Francuskoj postali prava muka.

Psiholozi su saglasni, trendovi u svetu lepote popularizovali su takozvano "Instagram lice". U prevodu, iako se svi razlikujemo, teži se tome da svi izgledamo isto - digitalno "savršeno". Žene su često izložene kritikama kada je reč o izgledu, pogotovo one koje se bave javnim poslom.

Dženifer Aniston
Instagram 

Nedavno se na meti se našla i naša proslavljena glumica Nataša Ninković zbog  toga što se ne ulepšava pomoću estetske hirurgije i zahvata. Poznata glumica doživela je uvrede na račun svog izleda na društvenoj mreži Tviter, kada je korisnica te mreže komentarisala njen izled u filmu "Dara iz Jasenovca".

Napad na Natašu Ninković
Twitter 

"Žene, ajmo o ovome jer je meni to jako čudno: Zašto se Nataša Ninković malo ne zategne? Je*ote, kad sam ja kao sekretarica u krš firmi uspela da skupim za botoks i hijaluron, može i Nataša Faking Ninković! Brate, gledam ovu Daru iz Jasenovca i ne mogu da verujem da Nataša izgleda kao moja baba! Žena je moje godište, alo, jel vi kapirate! Pa idi u pm, zategni se, glupačo!", napisala jedna korisnica Tvitera, a objava je vrlo brzo postala viralna i dočekana je na nož.

Mnogi su osudili izjavu korisnice pomenute društvene mreže.

Nataša Ninković
ATA Images/Antonio Ahel