Dve strane su predale zajednički izveštaj na višem sudu u Los Anđelesu, rekavši sudiji da je postignuta nagodba u kolektivnoj tužbi koju su pokrenuli bivši učenici iz sada već zatvorene škole.

Glumca Džejmsa Franka (41) su koleginice Sara Titer-Kaplan i Toni Gal optužile da ih je seksualno iskorištavao u svojoj glumačkoj školi "Playhouse West Studio 4", ali on je nakon optužbi predao pisani prigovor. Na sudu se tvrdilo kako je Džejms zastrašivao učenike glumačke i filmske škole. Sada je postignuta privremena nagodba u parnici, piše "The Guardian".

Glumice i bivše studentkinje Sara Titer-Kaplan i Toni Gal podnele su tužbu u 2019. godini, ali su se sada složile da odustanu od svojih pojedinačnih zahteva.

U njihovoj tužbi stoji da je Franko terao studente na izvođenje sve eksplicitnijih seksualnih scena pred kamerama, koje su išle daleko od prihvatljivog na holivudskim filmskim setovima, kako su navele.

Džejms Franko
Shutterstock 

Tvrdilo se da je Franko želeo da stvori "lanac" mladih žena, koje su bile podvrgnute njegovom ličnom i profesionalnom seksualnom iskorišćavanju u ime obrazovanja. Franko je nakon optužbi glumica odmah negirao sve navode.

- Maliciozne optužbe koje su iznele postale su hrana tabloidima, ali su lažne i nemaju pravnog temelja. Podnete su da bi im donele što više mogućeg publiciteta. Ova tužba je kampanje koja je uništila teško zarađenu i izgrađenu reputaciju poštenog čoveka - rekao je između ostalog Franko. Glumac je školu otvorio 2014., a zatvorio ju je tri godine kasnije.