Holivudska glumica Ali Makgro bila je jedna od najvećih zvezda sedamdesetih, a njen put do uspeha je bio veoma zanimljiv. Međutim, njen ljubavni život neretko je više privlačio javnost od njenih uloga, iako je briljirala na filmskom platnu. Posle dva neuspešna braka i velikog skandala već 40 godina nije pomislila da stane na ludi kamen.

Nakon što joj se iznenada dogodio neslućen uspeh, slavna glumica zavolela je najpoželjnijeg muškarca na planeti, a već nekoliko godina kasnije živela je u strahu, opijajući se i planirajući bekstvo

Holivudska glumica Ali Makgro bila je jedna od najvećih zvezda sedamdesetih, a danas je dama u godinama koja uživa u penziji nakon višedecenijske uspešne karijere, piše Glossy.

Ove godine proslavila je 85. rođendan, dok živi mirno i povučeno u Novom Meksiku, gde se preselila 1994, nakon što joj je kuća u Malibuu izgorela u požaru. Rođena je u Paund Ridžu, u saveznoj američkoj državi Njujork, 1. aprila 1939. godine, u umetničkoj porodici u kojoj je odrastala okružena nasiljem.

Njen otac Ričard Makgro odrastao je u sirotištu i, kako je Ali ispričala, "nikada nije oprostio roditeljima što su ga ostavili", pa je u kasnijem toku svog života uvek nosio u sebi potisnut bes, zbog kog ga je glumica opisivala kao nasilnika.

Rođena za kamere

Pohađala je škole u Konektikatu i Masačusetsu i vodila manje-više običan život, a njena lepota i umetnički dar rano su primećeni. Početkom šezdesetih počela je da radi kao asistentkinja fotografa u magazinu Harper's Bazaar, potom je bila model za Vogue, a onda i stilistkinja na snimanjima. Okušala se i kao dizajnerka enterijera i bilo je jasno da je sve što se tiče lepote i mode njen veliki adut.

Zato se najpre pojavljivala u reklamama, koje su na Ali skrenule pažnju filmadžija, pa je dobila priliku da zaigra u filmu "Zbogom, Kolumbo" (1969).

Ipak, pravu slavu donela joj je "Ljubavna priča" (1970), u kojoj je igrala s Rajanom O'Nilom, a ovo ostvarenje postalo je jedan od filmova koji su zaradili najviše novca u američkoj istoriji. Ali Makgro dobila je tada brojna priznanja, uključujući i Zlatni globus za najbolju glumicu, a nominovana je i za Oskara.

Zabeležila je potom uloge u mnogim uspešnim ostvarenjima, među kojima su "Bekstvo", "Konvoj", "Igrači", "Samo mi reci šta hoćeš", "Vetrovi rata", a sredinom osamdesetih se priključila ekipi "Dinastije" kao ledi Ešli Mičel, što je, kako je priznala decenijama kasnije, učinila samo zbog novca.

Privatni život Ali Makgro

Ljubavni život slavne glumice i jedne od najlepših žena u istoriji pop kulture bio je medijima interesantan koliko i njena filmska i televizijska karijera – neretko i mnogo više.

Dok je pohađala koledž, zaljubila se u nemačko-kanadskog bankara Roberta Martina Hoena, za kog se udala 1960. godine, ali se razvela već godinu i po dana kasnije.

Nakon razvoda, Ali je imala više neuspešnih veza i jedan abortus, koji je u to vreme i dalje bio nelegalan. Imala je, srećom, podršku jer je i njena majka ispričala da je u mladosti i sama morala da prekine trudnoću.

Nakon što je postala uspešna glumica, Ali se 1969. udala za Roberta Evansa, čuvenog producenta. S njim je dobila sina Džoša, danas uspešnog glumca, režisera, producenta i scenaristu, ali se brak raspao već 1972. godine.

Tada je Ali upoznala devet godina starijeg Stiva Mekvina, s kojim je snimala "Bekstvo". Za kratko vreme, između njih je buknula strast, pa i ljubav, a Mekvin je ubrzo stavio tačku na brak s Nil Adams, dok se Ali razvela od Evansa.

Svi uključeni u ovaj filmski projekat stahovali su od toga kako će se njihova afera odraziti na snimanje i na uspeh filma, budući da tih dana američka javnost nije preferirala ostvarenja koja su pratili skandali na način na koji danas filmski projekti privlače pažnju. Sve je bilo još teže jer se Ali još uvek privikavala na život glumice nakon što je radila kao model i brojne druge poslove.

– Nakon što smo završili "Bekstvo", pogledala sam šta sam uradila i prezirala sam svoju izvedbu. Dopao mi se film, ali ne i moja uloga – istakla je.

Nije bila oduševljena time kako se pokazala, ali je sa snimanja otišla nasmejana i u zagrljaju najpoželjnijeg muškarca tog doba – Stiva Mekvina. Oni su se venčali nekoliko meseci kasnije, ali dok su milioni žena širom sveta žudeli da budu na njenom mestu, Ali nije imala srećan brak.

Brak Ali Makgro i Stiva Mekvina – krug nasilja

Pre nekoliko godina, 2018, Ali je za People konačno progovorila o detaljima njihove ljubavi i o tome kako je sve počelo. Pogađate, veoma je jednostavno...

– Ovo je bio čovek koji je mogao da uđe u bilo koju prostoriju i bilo koji muškarac, žena ili dete bi reklo: "Ko je to?", a ja nisam bila izuzetak –rekla je glumica tom prilikom. – Bio je neverovatno privlačan većinu vremena, ali tu je bila i opasnost: to je bio jedan loš momak.

Tokom pet godina braka, oni su proživeli su mnogo uspona, padova, strasti, sreće, tuge... Par je izgubio jednu bebu, a oboje su se borili s porocima.

– Volela bih da smo oboje ostarili trezni... Bilo je predivnih dana, a bilo je i užasnih – iskrena je bila glumica.

Sve vreme dok su bili u braku Mekvin je posećivao i svoj Beverli Vilširu u Los Anđelesu, u kom je pravio žurke sa članovima motociklističkog kluba Hell's Angels. Ali to je najmanje važan deo – glumica je u braku doživljavala i nasilje.

Posle razvoda Stiva Mekvina i Ali Makgro 1978. pisalo se da je, naročito kada bi došao kući pod dejstvom alkohola, bio fizički nasilan prema njoj. Pritiskao ju je da se odrekne karijere i bude domaćica, na šta je ona pristala i gotovo da nije izlazila iz kuće.

Ni ta predaja i popuštanje nisu joj doneli mir, pa je i dalje varana, zlostavljana i ponižavana, zbog čega je pala u depresiju i počela da pije.

Nakon što je konačno shvatila da živi u krugu nasilja u kom ništa nikad neće biti bolje, sa sinom Džošom Evansom je otišla sa samo nekoliko dolara u džepu.

– Ja ni na koji način nisam žrtva – danas tvrdi Ali.

Iako je želela da se vrati karijeri, više nikada nije uspela, pa je bila primorana da radi bilo šta samo da izdržava sina i sebe, između ostalog "Dinastiju".

S Robertom Evansom, svojim drugim mužem, ostala je u dobrim odnosima do kraja njegovog života i prisustvovala njegovom otkrivanju zvezde na Bulevaru slavnih 2002. godine. Danas uživa u ulozi bake svom unuku Džeksonu.

Bonus video

GOVORI 5 JEZIKA, SA 13 GODINA POSTALA MORSKI BIOLOG! Zavela je Breda Pita, a ovo je njena ŽIVOTNA priča! ŠOK za ŠOKOM Instagram

Izvor: Glossy/ Wanted A.N.