Jedan od najtalentovanijih glumaca Holivuda, Rami Malek, koji se proslavio zahvaljujući hit filmovima poput "No Time to Die", "Bohemian Rhapsody", "Oppenheimer" i mnogim drugim, proslavio je 12. maja svoj rođendan. 

Slavni umetnik sa 42 konačno živi život iz snova kakav je kao dete egipatskih imigranata mogao samo da sanja, a njegov talenat potvrdile su i mnogobrojne nagrade koje je osvojio. 

Vrhunac je svakako bio Oskar, kog onako skroman kakav je i na bini i van nje, nije ni očekivao, i zbog kog se u jednom trenutku i srušio silazeći sa bine, ne mogavši da obuzda emocije. 

Podsetimo, prestižno priznanje dobio je upravo za ulogu Fredija Merkjurija, pevača kultnog benda "Queen". 

Rami Malek proslavio se ulogom Fredija.
Ilpo Musto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zadatak da ispriča životnu priču jednog od najvećih vokala u istoriji muzike koji je, nažalost, zbog side koja je uznapredovala, na kraju skončao u liftu, gde mu je pronađeno beživotno telo, odradio je maestralno, te ne čudi što se smatra da nagrada nije mogla otići u bolje ruke. 

Gotovo je nemoguće i zamisliti da je Malek lako mogao da krene drugim putem, da je slušao roditelje.

Detinjstvo

Rami Said Malek rođen je u Kaliforniji, nakon što su njegovi roditelji sa njegovom sestrom pobegli iz Kaira u potrazi za boljim životom.

Nastanili su se u Šerman Ouksu, a glumac nije ni sanjao da mu je Holivud pred nosem, takoreći. "Odrastao sam u San Fernando dolini u Los Anđelesu, ali nekako, nisam imao pojma da živim tik uz Holivud... Zaista sam mislio da je to milion milja daleko, a to je samo deset minuta vožnje", ispričao je Rami jednom prilikom.

Njegov otac bio je prodavac osiguranja i turistički agent, a majka računovođa. Oni su bili kopti, i pričali su do Ramijeve četvrte godine isključivo na egipatskom arapskom. Otac ga je učio važnosti njihovih korena, i znao je da ga budi usred noći kako bi na arapskom razgovarali sa rodbinom preko telefona. Zanimljivo je i da Rami ima brata blizanca koji se zove Sami i koji je od njega mlađi četiri minute. Sami je kasnije postao profesor engleskog jezika, a starija sestra radi u hitnoj pomoći.

Roditelji želeli da postane advokat

Kada je reč o Ramiju, njegovi roditelji su imali jasne planove - želeli su da postane advokat. Međutim, Rami je teško pronalazio svoje mesto tokom detinjstva zbog kulturnih razlika, a čak su mu i ime pogrešno izgovarali. Nije imao samopouzdanja sve do srednje škole.

Pohađao je katoličku školu Notre Dame koju su pohađale i glumice Rejčel Bilson i Kirsten Danst. Kako su njegovi roditelji sanjali da postane advokat, pridružio se debatnom timu u svojoj prvoj godini. Iako je imao problema da formira argumente, njegov debatni profesor je primetio njegov talenat u dramatičnoj interpretaciji i umesto toga ga ohrabrio da izvede jednočovečnu predstavu "Zooman and The Sign" na jednom takmičenju.

U trenutku kada je bio na bini shvatio je da se, kako je kasnije pričao, "dešava nešto magično", te da je gluma definitivno njegov poziv, a ohrabrila ga je i pozitivna rekacija njegovih roditelja u publici.

Upisuje glumu

Nakon diplomiranja upisuje školu glume, a ostalo je istorija. Otkrio je drugu stranu sebe i radnu etiku koju nije ni znao da poseduje, te je uspeh bio zagarantovan.

U početku je dobijao pomoćne uloge u manjim filmovima, a onda je usledio film "The Pacific" i pohvala glumca i producenta Toma Henksa, što mu je donelo sporedne uloge u većim ostvarenjima, a onda i glavne. Za kratak period ne samo da je postao jedan od najtraženijih glumaca, već je bio i jedno od glavnih imena na holivudskoj A-listi. 

Ljubavni život

A sa uspehom na velikom platnu došle su i devojke. Ipak, Rami nije želeo da bude neko ko će menjati partnerke kao čarape. Želeo je da ima kraj sebe osobu koju voli i koja voli njega, a to je dugih pet godina bila Lusi Bojnton.

Njihovi putevi su se ukrstili malo nakon njegovog snimanja filma "Butterfly" u čuvenom srpskom zatvoru "Zabela".

Potom se nešto konkretnije dogodilo na snimanju filma "Bohemian Rhapsody". Rami je igrao Fredija, a Lusi njegovu muzu - Meri Ostin. Javila se iskra, i otpočeli su vezu koju su držali u tajnosti sve do aprila 2019. Njihova romansa bila je neodoljiva, a često su bili na listama omiljenih holivudskih parova.

Međutim, onda je u Ramijev život ušetala Ema Korin, najpoznatija po ulozi princeze Dajane u seriji "The Crown".

Oboje su delili pasiju ka storitelingu i performansu koji gura preko granica mogućeg, i to ih je spojilo. Malek je raskinuo sa Lusi, i od tog trenutka Korin je njegov izbor.

Interesantno je da je Ema prošle godine priznala da je nebinarna, odnosno da nije ni muško, ni žensko, već da se identifikuje kao "oni".

U ovoj odluci podržao ju je i Rami, zbog čega je njihova ljubav sada još jača, a često se mogu videti i kako razmenjuju nežnosti u javnosti, te se čini da je Rami konačno pronašao i osobu svog života, ma šta javnost mislila o tome, a još njihovih fotografija pogledajte u nastavku:

Pročitajte još: KAKO JE NASTALA NAJTUŽNIJA PESMA 20. VEKA? Peva o užasima s kojima se borio, a malo posle toga pronađen je mrtav u liftu

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

BIVŠI SARADNIK VIL SMITA TVRDI DA JE GLUMAC BIO U GEJ VEZI SA KOLEGOM! MONDO/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!