Nedavno u jednom podcastu, poznata glumica, voditeljka i manekenka Nina Seničar otvoreno je govorila o porodičnim temama, roditeljstvu i vaspitanju. Međutim, izdvojila je jedan običaj koji prati porođaj na našim prostorima, a koji joj se uopšte ne dopada.

Kako je istakla, ne može da zamisli da otac deteta bude u kafani u trenutku porođaja.

"Jako me sad neće voleti muškarci u Srbiji, ali meni je nezamislivo da se žena porođa, a da si ti u kafani, piješ s društvom i da si posle mrtav pijan", istakla je ona u podkastu Jednostavno roditelj.

Džej Elis i Nina Seničar
OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / PA Images / Profimedia 

Nina ističe da veruje da je ovaj običaj nastao spontano, ali i da bi muškarac trebalo da bude uz svoju suprugu u trenutku dok donosi njihovo dete na svet.

Nina Seničar o muškarcima u Srbiji koji idu u kafanu tokom porođaja
Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia 

"Ne krivim muškarce, jer se to kod nas jednostavno tako desilo, muškarci nismo mogli da budu na porođaju. Šta će čovek da radi ako porođaj traje, lupam, 20 sati? Verovatno se to tako sponatano desilo, kao, 'ajde da budem sa društvom", zaključila je ona, piše Glossy.

Nina se osvrnula i na to što neki muškaraci ne učestvuju u negovanju deteta.

profimedia-0845601866.jpg
Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia 

"Ja bih te ljude... Ne znam šta bih im uradila stvarno. To su stvari u kojima ti kao osoba ne učestvuješ, a zapravo su toliko bitne i dete i za tebe i za vas kao par. Ali ima i fenomenalnih očeva, zaista, neću da generalizujem", rekla je glumica i dodala da je njen otac imao običaj da nađe zamenu na poslu kako bi došao kući, okupao je i uspavao.

"Niko njega nije naterao na to, on je to zaista želeo", napominje ona.

Nina Seničar i holivudski glumac Džej Elis su, inače, ponosni roditelji devojčice Nore Grejs, a uskoro će dobiti još jedno dete. Lepa Novosađanka i glumac zajedno su od 2015, a 2022. godine su svoju ljubav krunisali brakom u Toskani.

Bonus video

PLATILA SAM VEČERU, A ON HTEO ODMAH DA ME ŽENI! Nina Seničar otkrila kako ju je verenik OSVOJIO a potom i ŠTA ON MISLI O SRBIJI Kurir televizija

Izvor: Glossy/ Wanted A.N.