Džek Nikolson je prošlog meseca proslavio 87. rođendan, a glumac godinama ne izlazi iz kuće. U javnosti se pojavljuje veoma retko, pa je u poslednjih nekoliko godina viđen samo tri puta na NBA utakmicama, a poslednji put u maju 2023.

Brojni su izveštaji da je zdravlje holivudske legende ozbiljno narušeno, a navodno se bori sa demencijom. Zabrinuti su i njegovi najbliži, pre svega zbog toga što „više ne izlazi iz kuće“ i strahuju da će umreti sam i napušten.

Džek Nikolson poslednji put u javnosti
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Naime, Nikolson većinu vremena provodi u svojoj luksuznoj vili na Beverli Hilsu, ali živi veoma povučeno i u kontaktu je samo sa svojom decom. „Svima je jasno stavio do znanja da je njegov dom njegov zamak. Ali ljudi samo žele da on izađe iz kuće i pojavi se da im kaže da je dobro“, rekao je izvor za Radar Online prošle godine.

„Džek je u kontaktu sa nekoliko članova porodice, posebno sa svojim sinom Rejem, ali dani njegovog druženja su davno prošli“, dodao je drugi izvor časopisu.

Džek Nikolson namrgođen
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, Nikolson se povukao iz sveta glume 2010. godine, a već tada se pričalo da ima problema sa pamćenjem i da više ne može da se seti replika koje se od njega traže. Iako od tada živi daleko od reflektora, njegova samoizolacija poslednjih godina je ekstremna, a to je upravo ono što je zabrinulo njegove prijatelje i poznanike. Pored zabrinutih njegovih bliskih ljudi, sve češće se pojavljuju navodi da glumac možda nije ni živ. Imajući u vidu to koliko je (ne)vidljiv u javnosti, ne čude ovakva šuškanja, ali s druge strane mnogi veruju da ne vide puno poente u tome da se takva vest krije.

Džek Nikolson na NBA utakmici
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Neki izvori ističu da njegov „um bledi“, ali stvarno stanje njegovih kognitivnih sposobnosti ostaje nepoznato široj javnosti. U veoma retkim prilikama kada se pojavio u javnosti, na pomenutim NBA utakmicama, po fotografijama se ne može zaključiti u kakvom je psihičkom stanju.

Više fotografija slavnog glumca tokom godina pogledajte u galeriji:

AKM Images / Backgrid USA / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Džek Nikolson

 Bonus video

DEKA CAR, ČETVRTI MESEC U IZOLACIJI: Epidemiolog u penziji ponudio pomoć u suzbijanju korone, ali je odbijen zbog starosti (KURIR TV) Kurir TV

Izvor: Wanted A.N.