Kada pogledamo slavne ličnosti, lako je poverovati da su njihovi životi savršeni. Kupaju se u novcu, slavi, imaju sve što požele... Međutim, istina je da mnogi od njih i dan-danas zbog trauma koje nose iz detinjstva trpe ogromne posledice, koje se veoma često ogledaju u problemima sa mentalnim zdravljem.

Priće pojedinaca toliko su tragične, da malo koga mogu ostaviti ravnodušni. Saznajte u nastavku čiji otac je ubica, ko je trpeo seksualno zlostavljanje sa devet godina, a ko je sa 16 spavao na ulici...

Šarliz Teron

Šarliz Teron imala je teško detinjstvo.
printscreen/youtube 

Jedna od najlepših glumica svih vremena imala je detinjstvo iz pakla. Otac joj je bio alkoholičar koji je maltretirao njenu majku, a kada je imala samo 15 godina, počeo je da puca u vazduh tokom žestoke svađe.

Majka Šarliz Teron ubila je muža.
Sara Jaye / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Pretio je Šarliz i njenoj majci, a onda je strpljenju došao kraj. Majka Teronove je uzela pištolj i pucala u supurga, ipak, sud ju je oslobodio nakon što je utvrđeno da je bilo u samoodbrani.

Rouz Mekgovan

Čuvena glumica Rouz Mekoan imala je problema zbog oca koji je vodio jedan ogranak sekte The Children of God.
Shutterstock 

Čuvena glumica Rouz Mekoan rođena je u Firenci u američkoj porodici. Proživela je pravi pakao kao dete. Naime, njen otac Danijel je bio upravnik italijanskog ogranka sekte "The Children of God". Samim tim je cela porodica bila deo sekte koja je zabranjivala svaki kontakt sa spoljnim svetom.

Rouz nije imala pristup novinama, televiziji i morala je da živi u mračnim sobama. Najgore od svega, sekta je slavila haotične seksualne odnose među svojim članovima. Kada je Dejvid Berg, čovek koji je takođe organizovao sektu, zahtevao da i deca budu umešana u ove seksualne radnje, njen otac je shvatio da moraju da pobegnu.

Kada se preselila u SAD, njeni roditelji su se razdvojili, a novi ljubavnik njene majke ju je ubedio da je Rouz narkomanka. Rouz je poslata na kliniku za rehabilitaciju iz koje je uspela da pobegne i otišla da živi kod bake. Sa 16 godina preselila se da živi sa svojim dečkom. Radila je kao konobarica, a kada joj je partner umro morala je da spava na ulici.

Demi Mur

Majka i očuh Demi Mur bili su alkoholičari.
Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Demi Mur je imala samo tri meseca kada se njena mama udala za Dena Gajnsa, čoveka koji je stalno menjao poslove i gubio sav porodični novac zbog zavisnosti od kockanja. Njen očuh i majka bili su alkoholičari. Kao dete, Demi je imala problem sa strabizmom zbog kojeg je izgledala razroko, nosila je naočare sa debelim okvirom i bila je maltretirana u školi. Na sreću, njena majka je prikupila novac za operaciju.

Majka Demi Mur je bila alkoholičarka.
Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Kad je dobila brata život joj postao još teži zbog čega je često bežala od kuće. Njena majka ostala je alkoholičarka i više je puta imala probleme sa zakonom. Na kraju joj je dijagnostifikovan rak zbog kojeg je preminula nekoliko meseci.

Džim Keri

Džim keri nije imao lak život.
Shutterstock 

Džim Keri jedan je od najplaćenijih holivudskih glumaca. No, njegovo detinjstvo nije bilo lako. Roditelji su mu ostali bez posla i novca zbog čega su Džim, njegov brat i sestre morali da čiste toalete i podove. Živeli su u prikolici.

Džimu Keriju majka je imala oblik neuroze.
Shutterstock 

U to je vreme njegova majka je navodno imala i psihološki poremećaj, odnosno jedan oblik neuroze. Kad je Džim konačno shvatio da želi da postane komičar, otac ga je odveo u jedan klub za njegov prvi nastup. Tamo se osramotio, a publika je bila besna.

Majkl Daglas

Majkl Daglas nije imao lak život.
Shutterstock 

Majkl Daglas je poznat kao neko ko je uvek dobro raspoložen i nosi osmeh od uva do uha. Ali njegov život bio je sve samo ne lak. Naime, 74-godišnji glumac doživeo je nesreću 1980. godine, koja je prekinula njegovu karijeru na tri godine. Početkom 2000-ih obožavateljica Davnete Najt bila je opsednuta njime, a njegova supruga Ketrin Zita Dons dobijala je zlokobna preteća pisma.

Majkl Daglas i ketroin Zita Džons uspeli su da prebrode krizu.
Shutterstock 

Godine 2010. Daglasov sin iz prvog braka, Kameron Daglas, osuđen je na pet godina zatvora zbog trgovine drogom. Iste godine mu je dijagnostikovan rak grla, za koji je Majkl verovao da je posledica stresa, konzumiranja alkohola i pušenja. Na sreću, oporavio se.

Poznato je da su se on i Ketrin umalo razdvojili nakon 13 godina braka. Naime, Daglas je patio od depresije zbog stresa izazvanog Ketrininim bipolarnim poremećajem. Uspeli su da to prevaziđu.

Opra Vinfri

Opra Vinfri imala je teško detinjstvo.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Američka voditeljka, glumica i producentkinja Opra Vinfri godinama se nalazi na listama najuticajnijih žena sveta. Ali njeno detinjstvo ostavilo je neizbrisiv trag. Njena majka je služila u jednoj drugoj porodici i nije imala vremena da se bavi ćerkom.

Opra Vinfri bila je silovana u detinjstvu.
LFI/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia 

Vinfri je sa bakom živela šest godina, a kada ju je majka konačno vratila, preselili su se u geto u Milvokiju. Kada je imala samo devet godina, seksualno su je zlostavljali rođaci, ujak i njegov prijatelj. Pobegla je od kuće sa samo 14 godina, a kasnije je zatrudnela i rodila prevremeno rođenu bebu koja je umrla.

Vudi Harelson

Vudi Harelson odrastao je uz problematičnog oca.
Shutterstock 

Vudi Harelson rodio se u siromašnoj porodici koja je živela od majčine plate. Bilo mu je samo sedam godina kad je njegov otac Čarls osuđen zbog ubistva. Kad je izašao iz zatvora vratio se starom načinu života i počeo da prodaje drogu.

Otac Vudija Harelsona bio je ubica.
Shutterstock 

Vudiju je bilo 18 godina kad je njegov otac ponovno završio u zatvoru, ovoga puta na doživotnoj robiji zbog ubojstva sudije. U početku glumac nije hteo da ima nikakav kontakt s njim, ali nakon nekoliko godina počeo je da ga posećuje u zatvoru. Čarls je 2007. godine pronađen mrtav u svojoj ćeliji bez znakova da je preminuo nasilnom smrću.

Džek Nikolson

Džek Nikolson ima jednu od najšokantnijih priča.
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Priča Džeka Nikolsona jedna je od najšokantnijih. Naime, imao je poprilično normalno detinjstvo. Sa 37 godina bio je već poznati glumac, ali u tim godinama i otkrio tajnu koja ga je potpuno šokirala. Novinar za slavni Time magazin iskopao je informaciju koja je bila skrivena od svih pa i od samog Džeka.

Njegova "starija sestra" Džun je zapravo njegova majka. Druga sestra Lorejn je potvrdila tu priču, ali kao i ostatak porodice, nije znala ko je Džekov otac. Džun je rodila Džeka sa samo 16 godina. Kako bi izbegli sramotu i dozvolili joj da izgradi karijeru, roditelji su odlučili da će Džeka odgajati kao svoje dete.

Džek Nikolson je otkrio da mu je sestra zapravo majka.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Dakle, ljudi za koje je Nikolson 37 godina mislio da su mu roditelji, zapravo su mu bili baka i deka. No, do trenutka kad se tajna otkrila, njegova biološka majka, ali ni baka nisu više bile žive.

Hoakin Finiks

Hoakin Finiks je imao mračnu prošlost.
Youtube 

Jedna od najvećih zvezda Hoakin Finiks se još 70-ih godina s roditeljima pridružio ektremno kontraverznoj sekti "The Children of God". Unutar ovog kulta glumac je odrastao sa četvroro braće i sestara.

Hoakinov brat River takođe je bio umetnik i glumac. Za kratko vreme postao je pravi teen idol, a onda se njegov život završio kada je imao samo 23, jer se predozirao. Te večeri, River je bio u klubu Džonija Depa sa bratom Hoakinom i sestrom Rain. Upravo je Hoakin bio taj koji je pozvao hitnu pomoć, ali njegovom bratu nije bilo spasa jer je kombinovao i kokain i heroin.

Kianu Rivs

Kianu Rivs je propatio zbog bivše devojke.
Shutterstock 

Kianu Rivs poznat je kao holivudski dobrotvor, ali je u prošlosti preživeo pravi pakao. Kianu je izgubio ćerku i devojku za samo nekoliko meseci.

Naime, njegova devojka Dženifer Sajm rodila je u januaru 2000. mrtvorođenu bebu posle osam meseci trudnoće. Razumljivo, ova tragedija je teško pogodila par, nakon čega su počeli da se sve više udaljavaju i na kraju raskinuli. 

Kianu Rivsu je pogidnula devojka.
pritscreen/youtube 

Samo 13 meseci kasnije, Sajm je poginula u saobraćajnoj nesreći kada se vraćala sa zabave Merlina Mensona kada se zabila u tri parkirana automobila u Los Anđelesu. Očevidac je utvrdio da u trenutku udesa nije bila vezana pojasom i da je bila pijana. Imala je samo 28 godina. U krvi su joj pronađena i dva leka koje je dobila na recept, a koje je uzimala za depresiju i bolove u leđima.