Opra Vinfri danas važi za jednu od najmoćnijih žena Holivuda, ali nije tajna da je njen put do uspeha bio dug i trnovit, kao i da nije imala ni najmanje lepo detinjstvo.

Ono što ju je posebno obeležilo je i turbulentan odnos sa ocem kome je tek pre nekoliko godina oprostila za zlostavljanje koje je trpela. Ipak, otac i ćerka uspeli su da izglade probleme, i čak izgradili ponovo odnos, te ju je uprkos teškoj prošlosti zabolelo kada je preminuo pre nekoliko dana.

Voditeljki Opri Vinfri preminuo je otac.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vernon Vinfri koji je bio jedan od najpoznatijih berberina u svojoj zajednici i koji je služio u savetu Metro Nešvil dugo se borio sa karcinomom. Pre samo nedelju dana, napravili su proslavu za njega u prelepom dvorištu, gde je voleo da boravi. Međutim, Oprah je tokom jučerađnjeg dana podelila vesti da je njen otac ipak izgubio bitku od strašne bolestni.

"Pre manje od nedelju dana imali smo proslavu za mog oca u njegovom dvorištu. Moj prijatelj i pevač Vintli Fips mu je pevao. Osećao je ljubav i uživao u njoj sve dok više nije mogao da govori", navela je Opra. Istakla je da je prisustvovala momentu kada je njen otac, kako kaže, uzimao posednji dah.

"Juče sam sa porodicom, koja je okruživala njegovu postelju, imala svetu čast da budem svedok čoveka koji je odgovoran za moj život, kako uzima poslednji dah - navela je voditeljka i dodala. Mogli smo da osetimo kako Mir ulazi u sobu kada je prošao. Taj Mir još uvek postoji. Sve je dobro. Hvala vam na vašim molitvama i dobrim mislima", napisala je Opra.

Ipak, situacija u prošlosti bila je posve drugačija. Opra je rođena 1954. u trošnoj drvenoj kući, kao vanbračno dete siromašne, nezaposlene tinejdžerke u gradiću Kosijasko u Misisipiju. Njena baba-tetka Ida predložila je da dete nazovu Orpa, po malo poznatom liku iz Biblije, ali babica koja je porodila njenu majku je pogrešno zapisala ime pa je u krštenicu upisano – Opra Gejl Vinfri.

Prvih šest godina života Opra je provela na bakinoj farmi u Kosijasku, siromašnom mestašcu u koji još nisu doprle moderne blagodeti poput vodovoda i telefona. Kasnije se preselila kod majke u Milvoki, koja se u međuvremenu udala i u tom braku dobila sina i ćerku, a onda tu kreće pakao.

Nju je maltretirao jedan od braće njene majke koji ju je silovao kada je imala samo 13 godina, a seksualno zlostavljanje se nastavilo i kasnije kada ju je napastvovao dečko njene majke. Njen otac je navodno sve to znao i ćutao je, a kada je sa 14 prešla da živi kod njega i otkrila da je trudna, počeo je njen pakao.

Trudnoća je bila posledica silovanja, a otac ju je naterao da pije deterdžent kako bi abortirala. Sve vreme je na umu imala njegove reči: "Rekao mi je da bi radije video svoju ćerku kako pluta u reci Kumberland, nego da porodici donese sramotu rođenjem vanbračnog deteta. Dok mi je to govorio, ja sam jedini izlaz videla u samoubistvu", jednom prilikom je izjavila voditeljka.

Porodila se pre vremena, a sinu je dala ime Kenan. Nažalost, beba je preminula, a voditeljka nikad nije otkrila gde ga je sahranila, niti je ikada više želela da ima decu.

Jedina dobra strana njenog detinjstva bilo je to što joj je otac plaćao školovanje. Učestvovala je na raznim takmičenjima u besedništvu, a onda dobila stipendiju na Tenesi univerzitetu na kojem je studirala komunikacije.

Dobijala je nagrade za govorništvo i recitaciju, a ubrzo je došla i puna stipendija za studije komunikacije i pozorišnih umetnosti na državnom univerzitetu u Tenesiju. Istovremeno, sa 17 godina mlada Opra je dobila posao na radiju WVOL, specijalizovanom za afroameričke slušaoce u Nešvilu, a pronašla je vremena i za takmičenje "Miss Black Tennessee", gde je osvojila prvo mesto.

Opri vinfri otac je plaćao školovanje.
- / Wenn / Profimedia 

Na užas svog oca, napustila je studije i počela da radi kao reporterka i voditeljka na lokalnoj TV stanici. Prvu ozbiljnu stepenicu u karijeri prešla je kada se 1976. preselila u Baltimor, gde je dobila posao na stanici WJZ-TV News. U početku je radila kao reporterka, a kad je pokrenuta popodnevna emisija "People are talking", koja se na toj stanici prikazivala od 1980. do 1993. Opra je kao jedna od voditeljki prvi put sela u fotelju nekog tok šoua, a ostalo je istorija.

Opra vinfri uspela je da izgradi karijeru.
Youtube 

Opra je oprostila ocu vremenom nerazumevanje i do kraja su imali prisan odnos, dok je situacija sa njenom majkom koja je preminula 2018. godine bila potpuno drugačija, iako je slavna voditeljka pokušavala da je opravda i nađe sa njom zajednički jezik.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!