Teško da je ijedan kult izazvao toliko zgražavanje javnosti kao "Božija deca".

Iako bi vam na prvu verovatno pala na pamet neka smerna zajednica, činjenica je da je u pitanju sve samo to ne.

Sektu je osnova bogataš Dejvid Berg, inače bivši pastor. Njegova majka na njega je imala najveći uticaj, a bila je veoma divlja tokom tinejdžerskih i studentskih dana. Međutim, "smirila se" nakon rođenja prvog deteta, a nedugo nakon drugog porođaja doživela je stravičnu nesreću u kojoj je slomila kičmu i umalo ostala paralizovana. Rođenje Dejvida, inače trećeg deteta, smatrala je božijim čudom, te ne čudi što je dečak često pomagao ocu u crkvi.

Don Votson kaže da i dan-danas ima posledice zbog jezivog kulta.
Sharen Seitz / SWNS / SWNS / Profimedia 

Često su putovali i selili se, a kasnije je Dejvid izjavio da je sam bio seksualno zlostavljan od strane nemačke opatice kada je imao samo tri godine.

To ga je navodno inspirisalo da kasnije osnuje kult "The Children of God" prvenstveno okrenut pravilnom vaspitanju dece, iako je kasnije odveo do uništenja života mnogih devojčica i devojaka.

Neki od njenih bivših članovi bile su i slavne ličnosti poput glumice Rouz MekGovan, poznate po seriji "Čari", tragično preminuli glumac River Finiks i njegov slavni brat "Džoker" - Hoakin Finiks.

Rouz Mekgovan bila je članica kulta "Božija deca".
Shutterstock 

Silovanje dece u Bergovoj sekti bilo je izgovor za "povećanje plemena", što je vodilo do mnogih trudnoća u njihovim komunama, a to potvrđuje i Bergova unuka, Fejt Džons, u svojoj novoj knjizi.

Na intimni odnos prisiljavani već sa 6 godina

Brojne žrrtve život u sekti "Božija deca" uporedile su sa životom kaluđerica, ali sa mnogo sek*a. Zloglasni kult zagovarao je "Zakon ljubavi", koji je ženama govorio da pokažu ljubav Isusu kroz se*s s muškarcima.

"Trebalo mi je dosta vremena da shvatim da je biti prisiljen na se*s sa nekim, na temelju toga što mi je rečeno da će te Bog kazniti ili iz straha od poniženja isto što i silovanje", priznala je za "New York Post" Fejt Džons, jedna od žrtava.

U kultu "Božija deca" devojčice su gubile nevinost već sa šest godina.
STR / AFP / Profimedia 

Kad je imala šest godina, jedan od "stričeva" joj je pokazao kako da ga zadovolji rukama, a sa 10 godina dva "strica" su je obasipala francuskim poljupcima. Nedugo zatim, pojavila se sa svojom majkom Ruti u videu pod nazivom "Asian Angels, Volume Two", koji je vlada zaplenila kao dečju pornografiju.

Fejt se priseća i kako su žene išle da se "prostituišu" za Isusa. Kad je imala 22 godine, odlučila je da želi da napusti sektu i ode da studira pravo, što su njeni roditelji podržali i duboko joj se izvinili na traumi koju su joj stvorili, iako ju oni nikada nisu seksualno zlostavljali.

Don Votson, druga žrtva govorila je da dok su se druge devojčice igrale barbikama, ona je učila o sek*u.

"Nisam naravno svojom voljom ušla tu komunu iza koje se krio kult, sekta. Od malena sam učila sve o se*su. Smisao kulta i jeste da se podilazi Bogu kroz se*s. Učili smo da je Bog ljubav koju prema njemu moramo da iskazujemo kroz odnose. Devojčice kao ja morale su svakodnevno da obigravaju oko 'stričeva' kako su zvali starije muškarce koji su uživali s nama. Zlostavljana sam u svakom pogledu. Emotivno i duhovno. Dok su druga deca učila kako se peru zubi, mi smo učili kako da imamo odnose", ispričala je jednom prilikom Don.

Don Votson progovorila je o kultu Božija deca.
pritnscreen/instagram 

"On je bio vrlo mračan čovek. I pre pokretanja kulta imao je problema sa svojom decom. Zlostavljao ih je. Izbačen je iz crkve jer je želeo da ima nekoliko žena. Tako je pokrenuo ovu komunu koja je prerasla u sektu. Tražio je da zovemo 'Otac Dejvid'. Davao je slike golih žena drugim muškarcima koji su nam ih potom pokazivali govoreći da ćemo i mi tako da izgledamo kad porastemo", rezignirano otkriva ova danas nasmejana žena.

Iako je iz kulta pobegla sa 13 godina ali i danas oseća posledice. Ipak, navikla se na spoljašnji "normalan" život što ne znači da ne sme da drugima ukaže na to šta sa sobom donosi pripadnost jednom kultu.

Don Votson kaže da i dan-danas ima posledice zbog jezivog kulta.
pritnscreen/instagram 

Bliznakinje Flor i Tamar Edvards (34) takođe su pobegle iz sekte u kojoj je rođeno više od 1.000 dece. U sekti su im govorili su će da umru kao božje mučenice sa 12 godina jer su članovi verovali kako 1992. sledi apokalipsa.

Berg je nove članove terao da nauče napamet Bibliju i da žive kao rani hršćani. Godine 1994. Bergova smrt dovela je do raspada sekte, a vodstvo je preuzela Karen Zerbi dopuštajući članovima veću slobodu.

Smrt i nasleđe

Nakon što ga je više žrtava optužilo za pedofiliju i sa dokazima su izašle u javnost, Berg je bio u bekstvu od 1971. godine. Krio se sve do novembra 1994. kada se saznalo da je preminuo. Sahranjen je u Portugalu i kremiran. Ironija je što je nakon svih zločina i jezivih stvari kojima je uništio živote mnogih, umro spokojan, od starosti i to u snu, što je kasnije potvrdila njegova žena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!