Zvezda australijskog šou programa "The Bachelor", Ešli Freklton progovorila je o traumatičnom iskustvu koje je doživela pre 3 godine.

Njena ispovest ostavila je mnoge bez reči, ali i naterala da se zapitaju, jer se u veoma opasnoj situaciji našla zbog bliske osobe.

Naime, Ešli je kada je imala 25 godina živela u Londonu, a jedna od želja joj je bila da se preseli u Indiju i posveti učenju joge.

Međutim, tada joj je blizaj prijatelj preporučio školu koja je u Rumuniji.

"Rekao mi je: 'Gle, pre nego što odeš u Indiju, dođi u Rumuniju i živi mesec dana među učenicima. To je jedna od retkih istinskih škola koje uče pravu jogu s pravim instruktorom", ispričala je Frekltonova za australijski portal Mamamia.

esli freklton o ozloglasenom kultu
pritnscreen/instagram 

S obzirom da joj je bio veoma blizak prijatelj, poslušala ga je i nakon nekoliko meseci otišla u Rumuniju, a onda je počeo pakao.

Prisilili su je da mora da obeća da nikome neće govoriti šta se dešava u programu. Potom je morala da se skine i poda vođi kako bi dokazala odanost školi.

Kako kaže, celo telo joj je vrištalo da je sve oko nje pogrešno, ali nije mogla da natera sebe da ode.

"Govorila sam sebi: 'To je tvoj ego. Moraš duhovno da evoluiraš. Moraš ići napred'", objasnila je Ešli.

Tokom sledećih nekoliko meseci prolazila je kroz duhovni trening, ali i propagandne lekcije o masonstvu, teorije zavere i predavnjima protiv vakcinacije. Takođe, ona i ostatak grupe morali su da izvode seksualne činove međusobno i da gledaju pornografiju.

Na kraju programa otputovala je u Pariz gde se očekivalo da se upusti u seksualne odnose s vođom što je ovog puta odbila. "Obećavaju ti celi svet ako prođeš inicijaciju, a kažu da žena ako dobije priliku i odbije je, da je tvrdoglava, glupa i površna", pojasnila je rijaliti zvezda.

"Osećala sam se kao da sam izgubila dodir sa stvarnošću, kao da vođine kandže grabe moj mozak i vade ga iz mene. Morala sam pisati pisma u dnevniku i reći samoj sebi da ostanem prisebna jer sam se jako bojala", dodala je.

Kada je odbila da učestvuje u finalnom ritualu, odnosno da spava sa vođom, morala je danima da pregovara da bi je pustili iz programa.

"Bili su mi potrebni meseci da zaista shvatim kroz što sam prošla", rekla je.

esli freklton
printscreen/instagram 

Uspela je da ispriča roditeljima sve šta joj se dogodilo u Rumuniji, a dijagnostifikovan joj je i posttraumatski stresni poremećaj (PTSP). Odlučila je da progovori javno o svemu kako bi podigla svest o kultovima i taktikama koje koriste da bi namamili ljude da im se pridruže.

"Ljudi, koji se uključe u kult, imaju jako pozitivne i dobre namere te su laka meta za korišćenje", rekla je. Istakla je da je zahvalna na svojoj porodici koja joj je pružila snažnu podršku nakon što je pobegla iz kulta.

"Ljudi, koji nemaju takvu potporu u svojim životima, završe tamo i nikad ne odu", objasnila je na samom kraju.