Čuvena britanska naslednica i nekadašnja bliska saradnica ali i ljubavnica ozloglašenog bogataša Džefrija Epstajna, proglašena je krivom za podvođenje maloletnih devojaka.

Gilejn se sada suočava sa kaznom i do 65 godina zatvora, što znači da su izgledi više nego veliki da će ostatak života biti u zatvoru.

Da zlo bude još gore, Gilejn nije pokazala ama baš nikakvu reakciju tokom čitanja presude.

Alison Nejtan koja je radila kao sudija na slučaju, za sada nije zakazala datum izricanja kazne. Sa druge strane, Gilejninin advokat tvrdi da je Maksvelova "žrtveno jagnje koje sada treba da plati za njegove zločine". 

"Čvrsto verujemo da je Gilejn nevina. Očigledno, presuda nas je razočarala", dodao je Bobi S. Sterhem rekavši da veruje da će odluka biti odbačena.

Gilejn Maksvel smatra da suđenje nije bilo pravično.
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ipak, Ani Farmer, jedna od žrtava, smatra da je pravda zadovoljena.

"Osećam olakšanje i zahvalnost što je porota prepoznala obrazac predatorskog ponašanja kakvo je Maksvel ispoljavala godinama i proglasila je krivom. Prouzrokovala je patnju mnogim ženama, ne samo nas nekoliko koje smo imale priliku da svedočimo u sudnici", rekla je.

Inače, žene su tokom svedočenja opisale sve što su morale da rade sa Epstajnom i kako je Gilejn učestvovala u svemu. 

Ani Farmer koja je ii jedina svedočila pod punim imenom i prezimenom rekla je da su je Epstajn i Maksvelova pre zlostavljanja obasipali poklonima, kao i da ju je on više puta dodirivao. Potom je otkrila je i da ju je jednom prilikom zlostavljala sama Gilejn.

"Nisam imala ništa na sebi. Rekla mi je da se skinem i legnem pod čaršav, i ja sam to uradio. Masirala mi je leđa, a u jednom trenutku mi je rekla da se okrenem, a onda je počela da mi masira grudi i grudi. Kada mi je skinula čaršav sa grudi, ukočila sam se jer mi to nije imalo smisla. Bila sam iznenađena i samo sam želela da se ta masaža završi i da siđem sa stola", opisala je. Dodala je da su njih dvoje bili sami u prostoriji, ali da su vrata bila otvorena i da je osećala da Epstajn može da je vidi.

Ko je zapravo Gilejn Maksvel?

Bivši dečko i osuđeni pedofil, pokojni Džefri Epstajn opisivao ju je kao najboljeg prijatelja. Međutim, ona je bila i više od toga. Vodila je njegov dnevnik, držala pod ruku na bitnim događajima, organizovala zabave za britansku elitu koje su često dobijale reputaciju bizarnih jer su za animiranje gostiju bili zaduženi transvestiti ili "jako mlade ruske manekenke".

Zbog svega se našla na FBI listi najstraženijih žena. Bila je omiljeno dete tajkuna Roberta Maksvela, studirala je na Oksfordu pre nego što se osamdesetih preselila u London kako bi osnovala Kit Kat klub, kao mrežu moćnih žena. Radila je za očeve novine The European i bila postavljena za direktora Oksford junajted fudbalskog kluba, koji je on takođe posedovao.

Gilejn Maksvel ćerka je tajkuna.
Mike Maloney/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

I ko zna do kada bi sve to delovalo savršeno, da se te 1991. Robert Maksfel nije udavio, kada je pao sa jahte. Ubrzo se saznalo da je svoje bogatstvo i medijsko carstvo izgradio na kriminalu, a zaposlene je opljačkao za pola milijarde funti.

Zbog toga što je bila direktna meta očajnih ljudi, Gilejn beži u Njujork gde se kreće u elitnim krugovima i upoznaje Epstajna.

"On ju je spasao", izjavio je jedan njihov prijatelj, a prenosi Daily mail. "Kad joj je otac umro, bila je olupina; neutešna. Onda ju je Džefri podigao. To mu nikad nije zaboravila".

Gilejn Maksvel bila je desna ruka Džefrija Epstajna.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Epstajn joj je priuštio život u suvom luksuzu, kupio stan od 5 miliona evra na Menhetnu, a ona je zauzvrat bila upletenea u njegov život. Romantična veza se pretvorila u blisko prijateljstvo, navodno zato što je Epstajn želeo da se viđa s drugim ženama. Ili, kako se ispostavilo – devojčicama. A Maksvel je i u tome bila uz njega.

2005. jedan čovek došao je u Policijsku stanicu Palm Biča na Floridi i prijavio da je jedna devojka odvela njegovu 14-godišnju ćerku na Epstajnovo imanje, gde su dobile 300 dolara da se skinu i masiraju ga. Istražujući slučaj, policajci su razgovarali sa ukupno pet žrtava i 17 svedoka, koji su jednoglasno ukazali na to da je Epstajn ne samo tražio seksualne usluge od maloletnica, nego ih i plaćao za to. Njegova bivša kućna pomoćnica ispričala je da je njen nekadašnji poslodavac dobijao i po tri "masaže" dnevno. Epstajn je kasnije osuđen na samo 18 meseci zatvora, od čega je odslužio svega 13 i to u povlašćenim uslovima.

Džefri Epstajn ubio se u zatvoru.
pritnscreen/youtube 

Nakon odsluženja kazne, registrovan je kao seksualni prestupnik trećeg stepena, što je značilo da postoji velika verovatnoća da će ponoviti krivično delo, ali je delovalo da ga to ne potresa.

Nastavio je da živi lagodnim životom, a jedan članak u novinama pokrenuo je federalce da otvore slučaj ponovo nakon čega su ga ponovo uhapsili 2019. godine. Više od deset federalnih agenata pretreslo je njegovu kuću na Menhetnu, gde je pronađeno na stotine seksualno sugestivnih fotografija devojaka, od kojih je za mnoge potvrđeno da su maloletne. U zaključanom sefu, pronađeni su diskovi sa fotografijama, kao i 70.000 dolara u kešu, 48 dijamanata, falsifikovani austrijski pasoš koji je istekao 1987. ali je imao Epstajnovu sliku i drugo ime.

Epstajnove žrtve nikada nisu dočekale pravdu: on se ubio vešanjem u zatvoru 10. avgusta 2019. godine, posle čega je sudija odbacio sve optužbe protiv njega.

Srećom, suđenja koja se odnose na Epstina i Maksvel još nisu završena. 

"Napadaju me i zlostavljaju godinu i po dana. Nisam jela hranljiv obrok za sve ovo vreme. Nisam spavala bez upaljenog svetla, fluorescentnog svetla koje šteti mojim očima, ili bez stalnih smetnji", rekla je.

"Slaba sam i krhka. Nemam snage. Umorna sam. Nemam čak ni cipele moje veličine. Hranili su me trulom hranom, dali su mi jabuku koja je imala crve. Ne smem da vežbam", a požalila se i na održavanje lične higijene.

Tvrdila je da joj je društvo pravio "prijateljski" pacov kad god bi otišla u toalet dok je navodno urinirala preko otvorene kanalizacije i da je morala da prestane da se tušira ​​jer su navodno "jezivi" zatvorski čuvari zurili u nju. Kaže i da kopaju po njenoj pošti i da namerno čuvaju važne dokumente kako ne bi mogla da se na vreme pripremi za suđenje. Ona je dodala da veruje da su potencijalni članovi žirija već dobili toliko negativnih informacija o njoj da je nemoguće da obezbedi pravično suđenje. Maksvel treba da se sudi na osnovu dve tačke optužnice za davanje lažnog iskaza pod zakletvom, a Maksvelova je nedavno dala intervju u kom se žalila na uslove u zatvoru.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!