U susret finalnoj večeri Evrovizije, red je da se podsetimo i šta zapravo dobijaju pobednici. Fokus je, očekivano, na samoj zaradi, međutim, odgovor na pitanje kolika je zapravo nagrada mnoge će iznenaditi.

Pobednik uglavnom ne zaradi ništa! Jedina nagrada za prvo mesto i trijumf na najvećem muzičkom takmičenju jeste samo stakleni trofej.

Konkretno, od 2008. godine na Evrovziji radi se o staklenom trofeju u obliku mikrofona. Pored toga, tu je i "čast da zemlja pobednika naredne godine bude domaćin prestižnog takmičenja".

Jedini način da pobednik išta zaradi je da ga nagradi njegova zemlja za učešće. Primera radi, Končita Vurst je od Austrije dobila 2,5 miliona evra, a Marija Šerifović od tadašnje vlasti i predsednika Borisa Tadića bombonjeru i kravatu.

Interesantno je da je Evrovizija bila odskočna daska za mnoge umetnike, te je tako album Abbe nakon pobede postao najprodavaniji u istoriji, a slično su prošli i Selin Dion, Bucks Fizz i Sem Rajder koji je otkriven na TikToku, a potom je izabran da predstavlja Veliku Britaniju, piše Mirror.

Pročitajte još: POBEDNICU EVROVIZIJE DANAS NIKO NE BI PREPOZNAO: Svi se slažu da je Končitina TRANSFORMACIJA najdrastičnija do sada

Bonus video:

Anketa - Evrovizija finale MONDO

Izvor: Telegraf/ Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!