Počelo je drugo polufinalno veče Evrovizije, a jedan nastup već je uspeo da podigne ogromnu prašinu. Naravno, reč je o predstavniku Švajcarske, Nimu, koji je nastupio sa pesmom "The Code". 

Na bini se pojavio, kako je najavio, u roze suknji, a moćnim glasom nema koga nije oduševio. U jednom trenutku imali ste utisak kao da slušate opersku divu, a već u sledećem, muževnim repovanjem postideo bi mnoge velike repere sa muzičke scene, ali i one koji ismevaju to što se identifikuje kao nebinarna osoba.

Ovaj neverovatni mladić, da pojasnimo za one koji ne znaju, se ne deklariše ni kao muško ni kao žensko, već kao "they/them", odnosno "oni". A upravo je njegova evrovizijska pesma inspirisana i stvarnim životom, odnosno ličnim problemima na putu prihvatanja samog sebe.

No, ko je Nimo?

Švajcarski muzičar, pevač i reper može se pohvaliti znanjem sviranja violine, klavira i bubnjeva. U svojim numerama kombinuje žanrove poput repa, hip-hopa i popa. Izdao je tri EP-a do sad na nemačkom i engleskom jeziku u svojih devet godina karijere. Najuspešnija mu je pesma "Du" iz 2017. Takmičio se u šouu "The Masked Singer", gde je završio na petom mestu.

"'The Code' govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba", kaže Nemo.

"Neverovatna je čast moći predstavljati Švajcarsku na Evroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno da se zauzmem za celu LGBTQIA+ zajednicu", zaključuje Nemo.

Pročitajte još: ĆERKA BENA AFLEKA VIŠE NIJE ŽENSKO: Mnogi krive transrodnu ćerku Džej Lo ali i njenu sestru koje se stidi

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

evrovizija Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!