Napetost je dosezala vrhunac sinoć na velikoj eurovizijskoj pozornici dok je Bambi Rej Robinson, ponosno predstavljajući Irsku, stupila pred svetlosne reflektore. Sve oči su bile uprte u nju, a ono što je usledilo iznenadilo je svet: ovo nije bio samo još jedan nastup na Evroviziji. Bambi je svojom pojavom oduzela dah, a njen nastup će sigurno ostati urezan mnogima koji tokom njene izvedbe nisu prebacili kanal.

Pored pesme koja ima jezivu i uznemirujuću notu, Bambi Rej Robinson će ostati upamćena i po tome što je prva koja je nastupila kao nebinarna osoba, preferirajući da se u oslovljavanju nje koristi zamenice oni/ono.

Ono je rođena kao devojčica u Korku, 6. marta 1993, i usvojila umetničko ime Bambie Thug na muzičkoj sceni. U ranom detinjstvu joj je dijagnostikovan ADHD, odnosno poremećaj pažnje i hiperaktivnosti.

Bambi Rej Robinson
Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia 

Pored školskih obaveza i planova da studira ples, često je bila 'princeza' na raznim humanitarnim dešavanjima, zabavljajući ljude sa invaliditetom.

Zanimljive, ali i uznemirujuće činjenice o Bambi Rej Robinson

Postoji nekoliko zanimljivih ali i uznemirujućih činjenica o nebinarnom predstavniku Irske na Evroviziji 2024. godine, koje je podelio Irish Times.

Izmislio sopstveni žanr muzike

Bambi je izmislio sopstveni žanr muzike pod nazivom Ouija-Pop, kako bi klasifikovao neverovatnu umetnost koju stvaraju.

Ovu kategoriju je napravila nakon što nije želela da budu ograničena na jedan zvuk. U razgovoru za Gay Times, rekla je „moje stvari su hiperpank avant elektro-pop. Mi to zovemo grit pop ili rot, ali nedavno sam skovao termin „ouija pop“.

Silovanje i traume iz detinjstva

Ove godine Bambie je pričao o seksualnom napadu i traumi, u januaru je objavio da je imala složeni PTSP od brojnih seksualnih napada i traume iz detinjstva, ali ove godine se sve to ponovo probudilo u maju 2023. kada ju je neko silovao.

- Pozvao sam prijatelja. Bilo je to pre mog debitantskog nastupa na Download Festivalu, najvećeg trenutka u mojoj karijeri do sada, i iskreno, ukrao mi je iskustvo.

Bio sam potpuno razoren, maskirao sam se i ne sećam se ni sekunde emisije, podelio je Bambi.

- Bilo je strašno, ali neću dozvoliti da me to zaustavi. To me samo čini jačim. Ono što je tužno u vezi s tim je broj ljudi koji su posegnuli za nečim sličnim, izjavio je za The Sun.

Polu Šveđanim, polu čarobnjak

U nekoliko navrata je istakao da je polu Šveđanim, polu čarobnjak jer se kao mali dosta igrao praveći ''čarobne napitke''.

Bambijeva dualnost je upečatljiva u ličnosti, u scenskoj ličnosti, u rodnom identitetu, u pesmi Doomsday Blue. Snažan, glasan i promukao naspram mekog, delikatnog i slatkog. Mešavina asertivnosti i ranjivosti.

Ne zna mu se pravo ime

Što se tiče pravog imena, Bambi nikada nije otkrio, ali za gorepomenuti portal je objasnio da je Bambi delimično zbog Dizni.

- Ja sam velika Diznijeva nakaza, ili sam odrastala. Jelen Bambi je bio kao princeza jelen, ali je princ. Tako da to pomalo ima smisla za mene. Bambi je jednostavno veoma slatko ime. Uvek nasmeje ljude kada im kažem to ime, i to volim. Volim ime Bambi, zaključila je pevačica.

Bonus video

Anketa: Evrovizija da li Teya Dora prolazi u finale? MONDO

Izvor: Glossy/ Wanted A.N.