Predstavnica Švedske Lorin je apsolutno pobedila u konkurenciji i, ne samo da je pobedila na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, već je ušla u istoriju ovog takmičenja kao tek druga osoba koja je dva puta pobedila na Eurosongu. 

Pre nje, to je uspeo samo irski kantautor Džoni Logan, koji je pobedio 1980. i 1987. Lorin je prvi put pobedila 2012. sa pesmom 'Euforia', a da ju je evrovizijska publika dobro zapamtila svedoči i činjenica da se o njoj govorilo kao o favoritu od trenutka kada je potvrđeno da će ponovo predstavljati svoju zemlju.

Lorin, čije je pravo ime Lorin Zineb Nora Talhaou, velika je zvezda u Švedskoj, a proslavila se 2004. godine kada je osvojila četvrto mesto u emisiji 'Švedska traži idola'. Već sledeće godine objavila je svoj prvi singl 'The Snake'. 

Lorin nije jedina koja je dva puta pobedila na Evroviziji.
Aaron Chown / PA Images / Profimedia 

Lorin se ne bavi samo muzikom, već je poznata i kao voditeljka, producentkinja i rediteljka rijaliti programa. O njoj se mnogo pričalo nakon što je 2012. izabrana za predstavnicu na Pesmi Evrovizije i nehotice pokrenula trend pokazivanja neobrijanih pazuha.

Naime, bibliotekarka Lina Ehrin snimljena je na Melodifestivalenu, švedskom takmičenju za predstavnika Evrosonga, kako diže ruke posle Lorinine pobede, a kratak snimak njenih neobrijanih pazuha završio je na televiziji. Neko je uspeo da napravi snimak ekrana tog kratkog trenutka, koji je brzo počeo da se širi društvenim mrežama.

Nakon toga, švedske aktivistkinje su pokrenule kampanju „Povratak dlakama“, a podržala ih je i Lorin, koja je i sama aktivistkinja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!