Kada je na scenu Evrovizije izašao mladi Hrvat koji se predstavlja kao Bejbi Lazanja, gotovo da nije bilo osobe koja je sedela. 

Arena u Malemu je skakala u ritmu pesme "Rim Tim Tagi Dim" prateći stihove: "Rim-tim-tagi-digi, dim-tim-tim... there's no going back...", a moćan nastup samo je potvrdio zašto je Hrvatska jedan od favorita za pobedu. 

Pesma koja žanrovski podseća na mešavinu Ramštajna i Pain-a, osvojila je sve na prvo slušanje, te nema sumnje da će se dobro kotirati na listama do kraja takmičenja.

Ko je Baby Lasagna?

Baby Lasagna čije je pravo ime Marko Purišić, rođen je u Umagu 1995. godine. I pored toga što je pevač, on je i tekstopisac, kompozitor, gitarista i muzički producent. 

Purišić je od maliih nogu pokazivao interesovanje za muziku. Njegova oba roditelja bili su učitelji u osnovnoj školi, a kako sam kaže, verovatno bi i on krenuo njihovim stopama da nije zakoračio put muzike. Radio je kao dečiji asistent u osnovnoj školi, a potom upisao studije iz oblasti odnosa s javnošću. Studirao je i inženjerstvo zvuka u Ljubljani, dok je sve vreme gajio ljubav prema muzici, piše 6yka.com.

Godinama unazad je bio član benda "Mantra", a tek prošle godine je započeo solo karijeru. Iako važi za miljenika žena, on je već dugo u vezi sa mlađom Elizabetom Ružić. Hrvatski mediji pisali su da se bavi video produkcijom i art fotografijom.

Inače, upravo je Elizabeta zaslužna što se Bejbi Lazanja i prijavio na "Doru", a kasnije i odneo pobedu.

"Koliko moja bolja polovina ceni moju muzičku stranu, i meni je nepoznanica. Ipak, pre nego što iko drugi čuje moje pesme, ona ih posluša. Iskreno, često po njenom sudu biram pesme za album. Da joj se nije svidjela pesma 'Rim Tim Tagi Dim', možda danas ne bih razgovarao s vama", rekao je otvoreno.

O čemu se radi u pesmi "Rim Tim Tagi Dim"

"Pa u biti, o odlasku iz sela, o dečaku, momku, koji napušta svoje selo u potrazi za boljim životom, a ja sam zamislio da je Rim Tim Tagi Dim njihov narodni ples tog nekog sela, da se tako zove i da svi oni skupa plešu na Rim Tim Tagi Dim", rekao je u Dnevniku Nove TV.

Neki su tumačili pesmu kao priču o napuštanju Hrvatske i o anksioznosti. Marko je otkrio je li to uključeno u pesmu.

"Pa, zapravo, imam anksioznost i to je nešto što mnogi ljudi imaju. U pesmi pokušavam da prikažem anksioznost s kojom se neko bori iz dana u dan, ali još konkretnije o odlasku i napuštanju svog rodnog mesta i onda anksioznost koja dolazi s tim, što smo, nadam se, dobro prikazali u spotu u onom poslednjem delu", rekao je.

Imao problem sa depresijom

Inače, Marko je i sam pričao o svojim problemima sa mentalnim zdravljem. Sa samo 25 godina već je imao uspešnu karijeru i anstupao je pred više hiljada ljudi, strogim režimom je uspeo da skine više od 30 kilograma, polagao je ispite na fakultete i bio je u srećnoj vezi. Ali, nešto nije funkcionisalo.

"Nisam mogao da boravim s ljudima i bežao sam u izolaciju svog stana. Osećao sam pritisak, kao da se moje srce nalazi u tuđoj šaci koja ga nemilosrdno stiska. Pratili su me umor i očaj, ukratko, upao sam u depresiju", ispričao je on nedavno za portal Bitno.net.

"U jednom trenutku tama je postala neizdrživa. Nazvao sam tatu koji je tačno znao šta mi je potrebno. Odveo me k prijatelju svešteniku na razgovor. Nakon susreta s njim tama je polako počela da nestaje, a njeno mesto zauzimali su sreća i osećaj ispunjenosti."

Vera mu pomogla

"Išao sam u crkvu, a ponašao se kako sam hteo. I kad bih molio to je uvek bilo podređeno mojim trenutnim željama i potrebama."

Kako je otkrio, njegovo novo shvatanje vere desilo se pre nekoliko godina.

"Prvi put u crkvi sam hteo da slušam, a ne da pričam. Šta mi, Bože, želiš reći? Kako mi možeš pomoći? I primio sam odgovor. Nije to bio audio upućen ušima, već više osećaj u srcu kojim mi je Bog poručio: ‘Moj si.’ Bog je za mene tada postao živa osoba. Čim se setim tih reči, zaplačem…", ispričao je Marko za pomenuti portal.

On je potom objasnio da je nakon tog trenutka prestao da sluša muziku koja se nije uklapala u novu životnu filozofiju.

"Prestao sam da slušam neke do tada drage bendove, posebno one čija su ikonografija i pesme bile antihrišćanske, ali to se dogodilo prirodno. Kao što bodibilder koji želi da ide na takmičenje neće pojesti picu. Jednostavno ne ide jedno s drugim.“

"Moj je san oduvek bio da živim od muzike, ali ponekad nisam siguran je li to i Božja volja za mene. Inspiririšu me sveci, njihova skromnost i siromaštvo te se pitam kako to dvoje pomiriti. Pa opet, možda je baš potrebno u ovom mulju koji zovemo muzikom doneti nešto što nisu samo se*s, droge i lake note. To je sledeća tema o kojoj ću razgovarati s duhovnikom".

Šta stoji iza imena Bejbi Lazanja?

Kako je sam rekao, iza imena nema neke velike priče.

"Želio sam da to bude nešto smešno, jednostavno i bizarno. Možda sam podsvesno primetio da se mnogo modernih repera zove Baby ovo, Baby ono. Verovatno sam i ja zato hteo biti Baby nešto, a Lasagna je zvučalo dovoljno slučajno", rekao je za Story.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Anketa: Evrovizija da li Teya Dora prolazi u finale? MONDO

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!