Lepa i beskrajno talentovana Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, ostavila je sve bez daha svojim nastupom na drugoj polufinalnoj večeri na izboru za "Pesmu za Evroviziju", što ju je direktno lansiralo u finale ovog takmičenja. 

Ova mlada umetnica već je u prošlosti skrenula ogromnu pažnju javnosti pesmom "Džanum" koja je postala hit ne samo kod nas, već i u svetu, a mnogi su iznenađeni kada čuju da Teya Dora stoji i i iza nekih od najpopularnijih numera na domaćoj sceni kao što su "Dođi mami", za Natašu Bekvalac, "Jasno mi je" za Zoi, "Pazi se", za Jovanu Nikolić i Cobija (Južni vetar), ali i pesme kao što su "Brani me" za Anastasiju Ražnatović, "Gucci mama" za Nikoliju i mnoge druge.

Osim toga, ona je pevala i prateće vokale za neke američke izvođeče, kao što su dobitnici nagrade Gremi Peti Ostin, Sidah Geret, Džeri Alen i Valeri Simpson.

Kada se sve to uzme u obzir, jasno je zašto je jedna od najuspešnijih umetnika mlađe generacije, a sada će pesmom "Ramonda" pokušati i da nas predstavlja na Evroviziji. 

Kada se pojavila na scenu svi su komentarisali kakav je "zmaj od devojčice", te kako je napisala brojne hitove mnogi nisu mogli to da povežu sa njenim godinama, misleći da je dvadesetogodišnjakinja. Međutim, istina je drugačija.

Pročitajte još: ONA JE AUTOR ČUVENIH HITOVA IZ SERIJE "JUŽNI VETAR" Teya Dora za Wanted! otkriva šta nedostaje našoj muzičkoj sceni

Naime, Teya Dora je rođena 1992. godine u Boru i ima 32 godine, iako izgleda izuzetno mladoliko.

Teya Dora ima zapravo 32 godine.
Mirko Tabasevic 

Prema informacijama na Wikipediji, ona je završila muzičku školu u Beogradu, a potom je postala stipendista na koledžu u Bostonu, gde je studirala pevanje. Nakon diplomiranja je jedno vreme živela u Njujorku, gde je pisala pesme na engleskom za brojne izvođače u okviru produkcijske kuće ARKTKT Publishing.

Nakon toga se ipak vraća u Srbiju, a o svom boravku u Njujorku, svojevremeno je za Wanted izjavila: "Njujork je grad od akcije. U svakom trenutku kada izađeš na ulicu vidiš ljude u odelima sa aktovkama koji jure na posao, u metrou si okružen ljudima koji čitaju svoje scenarije ili slušaju muziku na slušalicama i zapisuju tekstove u svesku. Kafići su puni ljudi na laptopu i grad te konstantno tera da radiš. Volim Beograd jer ne osećam toliki pritisak ovde, a i ako duže 'zablejim' ne osećam grižu savesti kao tamo".

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Teya Dora Beovizija MONDO/Katarina Bojović

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!