U srcu Holivudske melodrame, ljubavna priča Džona Travolte i Keli Preston odvijala se kao epska saga, isprepletana intrigama, tajnama i nežnim trenucima. Počela je na trnovitom putu, s poglavljima tamnih vremena, ali je iznikla kao simbol neprolazne ljubavi, čak i kad nije sijala sjajem bajke ili scenarijem iz romantičnih filmova.

Prvi susret Džona i Kelii na filmskom testu za hit film "Eksperti" 1989. godine bio je poput sudbinskog susreta u samom srcu filmskog platna. No, u tom trenutku, Keli je bila već u braku, prema njenim rečima, možda ne srećno udata, ali ipak zauzeta. Ta složena situacija nije uspela ugušiti plamen njihove privlačnosti, niti su svetla reflektora bila dovoljna da Džona odvrate od nje.

Keli je bila trudna sa njihovim sinom Džetom kada su razmenili zavete i 2000. godine dobili su ćerku.

Džon i Keli su 2009. izgubili svog prvorođenog sina Džeta zbog napada tokom putovanja na odmor na Bahame. To je izazvalo veliku rupu u njihovim životima i porodica je počela da prolazi kroz zaista težak period.

Stvari su počele da se okreću tako što su jedni drugima dali prostora za tugovanje i bili tu jedni za druge. Keli je 2010. godine rodila njihovo treće dete, dečaka po imenu Benjamin, koji je, prema Džonu, vratio svetlost i radost u njihovu kuću. U tom trenutku su bili spremni da ponovo počnu da menjaju raspoloženje u svom domu i životu.

Keli se, inače, godinama suočavala s neprijatnim komentarima da ju je Travolta više puta prevario s maserima, kao i da je homoseksualac koji ju je koristio kao paravan. Nemali broj mladića optuživao ga je za seksualno uznemiravanje, a čak su je i pojedine poznate ličnosti o tome pričale kao o javnoj tajni. Čuvena Keri Fišer svojevremeno je izjavila da "svi znaju da je Džon Travolta gej".

U septembru 2019. godine, Džon Travolta i Keli Preston proslavili su 28. godišnjicu braka, a oboje su jedno drugom na Instagramu uputili simpatične čestitke. Kelina poruka je glasila:

- Mom najdražem Džoniju, najboljem čoveku kojeg poznajem. Dao si mi nadu koju sam izgubila, voleo si me strpljivo i bezuslovno... Zasmejao si me jače nego bilo koje ljudsko biće... Podelili smo najlepše uspone i, ponekad, padove. Ti si tata iz snova i činiš život tako zabavnim. S tobom znam da ću uvek biti okej, šta god da se desi. Voleću te zauvek i potpuno.

Džon Travolta i Keli Preston
William Regan / Zuma Press / Profimedia 

Međutim, godinu dana kasnije, američki mediji su javili da je nakon dve godine lečenja od rajka dojke u tajnosti, glumica Keli Preston preminula. Ovu tragičnu vest potvrdio je njen životni saputnik i čovek njenog života.

- Teška srca vas obaveštavam da je moja prelepa supruga izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz našu ljubav i podršku. Porodica će zauvek biti zahvalna njenim divnim lekarima, kao i prijateljima koji su bili uz nju. Zauvek ćemo pamtiti Kelin život pun ljubavi - poručio je Travolta.

Kada je izgubio roditelje, Džon Travolta je izjavio da nema veće tragedije od te, a onda ga je život demantovao.

- Mislio sam da je najteže u životu kada izgubiš roditelje, ali nije. Najteže je kada izgubiš dete- rekao je jednom prilikom Travolta, a njegovim tragedijama nije bilo kraja.

Bonus video

DŽON TRAVOLTA I OLIVIJA NJUTN DŽON PEVAJU HIT IZ BRILJANTINA Ni posle 32 godine ništa se nije promenilo Twitter

Izvor: Kurir Stil/ Wanted A.N.