Iza nas je još jedna spektakularna Met Gala, sa mnogo iznenađenja kada je reč o gostima. Mogli su se videti slavni iz svih sfera, među kojima je mnogo i onih koji se dugo nisu mogli videti ni na većim događajima, ni u javnosti. 

Upravo jedna od tih koja se poslednjih godina gotovo krije od kamera i svetla reflektora je i čuvena teniserka i najbolja prijateljica Novaka Đokovića, Marija Šarapova.

Slavna lepotica pojavila se na Met Gali u fantastičnoj neon zelenoj Prabal Gurung toaleti sa plaštom koja je savršeno ispratila "Garden of Time" dress code.

U kosi je imala bele i žute cvetove, a gotovo nije bilo osobe koja je nije posmatrala sa oduševljenjem. Kako se Šarapova dugo nije mogla videti na nekom većem događaju, njen dolazak na galu je bio pravo iznenađenje, a komplimenti su se samo nizali.

"Što si starija to izgledaš bolje", "Kao kraljica vrta", "Nimfa zemlje i boginja", "Prelepa si", "Boginja lepote"... samo je delić koji se mogao pročitati u komentarima. 

Interesantno je da se na Met Gali srela i sa najvećom rivalkom, ili bolje rečeno ženom koja joj je zadavala glavobolje tokom čitave karijere, i sa kojom je u otvorenom sukobu godinama - Serenom Vilijams

Teniserke su ignorisale jedna drugu, što ne čudi ako se uzme u obzir sve šta su jedna drugoj radile i govorile. 

Podsetimo, Marijin otac Juri je od nje napravio šampionku, ali i ženu opsednutu novcem, i slavom. Upravo je otac taj koji je u njoj video kartu za bogatstvo, i to je iskoristio. Svakog dana joj je ispirao mozak istom pričom, i terao ju je da vežba dok joj ruke nisu bile prekrivene žuljevima od reketa. Vikao je na nju ako ne bi uradila šta je on zamislio.

Ipak, njegove metode su urodile plodom, i od 16. godine Marija je krenula da osvaja turnire, a stanje na računu je raslo iz dana u dan.

Međutim, nezasiti Juri je preuzeo ulogu menadžera i uzimao sav novac koji bi Marija zaradila zbog čega se Marijina majka i razvela od njega. Uprkos tome, imao je i dalje veliki uticaj na ćerku, zbog čega se menjala i to ne na bolje.

Marija Šarapova se menjala zbog oca.
SMG / Zuma Press / Profimedia 

Zbog konstantnog pritiska od strane oca, postala je zlovoljna, povučena u sebe, prestala je da voli ljude, počela je da odbija da daje autograme mladima kojima je bila uzor i koji su je obožavali.

Skandal sa Serenom Vilijams

Čini se da je 2004. godine doživela najteži udarac - uspeh teniserke Serene Vilijams. Iako je Marija zvanično bila najbolja teniserka sveta, jedina protivnica koja joj je zadavala nevolju bila je Serena Vilijams koja ju je porazila 18 puta u nizu.

Ono što je najteže palo Šarapovoj, bilo je to što se iz aviona videlo koliko Vilijamsova uživa u svojim pobedama nad, do tada, najboljom teniserkom.

Sukobi su se zaoštrili nakon što je Šarapova "skinula" dečka Amerikanki. U pitanju je bio čuveni bugarski kazanova Grigor Dimitrov.

Bugarski teniser je prvo bio u vezi sa Serenom Vilijams, a kada su on i Marija obelodanili vezu 2013. godine, Serena nije bila suzdržana i bez komentara, pa je svojoj suparnici putem medija indirektno poručila: "Svaki intervju počinje sa: 'Tako sam srećna. Tako sam radosna'. To je neviđeno dosadno. I dalje je neće pozivati na kul žurke. I, hej, ako želi da bude sa tipom koji ima crno srce, samo napred."

Tada je iz Marije izašlo ono najgore - na sva zvona je optuživala Serenu za vezu sa svojim trenerom, koji je bio oženjen i imao dvoje dece. Ni godine prepucavanja i teških uvreda nisu sprečile Serenu da ponovo "ponizi" Mariju na terenu, a tu je i poslednji potez kojim ju je Vilijamsova dokrajčila - kada je objavljena vest da je Šarapova pala na doping testu, Serena je ironično objavila fotografiju na kojoj pozira u blizini apoteke.

Za palu "ledenu kraljicu", ovo je bilo poslednje poniženje. Šarapova je koristila ovaj vid dopinga kako bi izlečila brojne povrede uključujući i nedostatak magnezijuma, nepravilne EKG rezultate. 

2020. godine Marija Šarapova se zvanično povukla iz tenisa, a u međuvremenu je pronašla i pravu ljubav i postala mama. Posvetila se i modi koja je njena najveća ljubav. U jednom trenutku se učinilo i da su ona i Serena konačno spustile loptu nakon što su se fotografisale na Met Gali 2021. međutim, čini se da situacija nije više toliko "slatka", kao i da će neko naredno vreme morati da sreće i gleda najveću suparnicu koja je, baš kao i ona, velika fashion zaljubljenica.

David Tonnessen / Pacific coast news / Profimedia, AKM Images / Backgrid USA / Profimedia Pogledajte koliko se Serena Vilijams promenila za sve ove godine.

Pročitajte još: "NISAM KRIVA ŠTO SAM ZGODNA I BOGATA" Život Novakove najbolje prijateljice pun je afera koje su joj ugrozile karijeru

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

OVAKVU KIM KARDAŠIJAN NIKAD NISTE VIDELI Promenila sve na sebi, a na MET GALA svi gledali u GOLE GRUDI TOP MODELA (FOTO/VIDEO) Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!