Dobro je poznato da influenseri i slavne ličnosti uzimaju ogromne pare za reklame na mrežama. Kada je reč o domaćim zvezdama, govorimo o hiljadama evra po objavi. No, da li ste se ikada pitali koliko košta reklama kod, primera radi, Kim Kardašijan ili Dejvida Bekama?

U tom slučaju, jasno je da ćete morati da inkasirate mnogo, mnogo, mnogo više novca, odnosno, da budemo precizniji, 14 miliona dolara - barem tako piše u tužbi koju je fudbaler nedavno podigao protiv glumca Marka Valberga.

Dejvid Bekam i Mark Volberg našli su se na sudu
Instagram 

Prema podacima koji se mogu naći na internetu, kompanija F45 Training koja pripada glumcu nije na vreme isplatila udeo za marketinške i objave na društvenim mrežama, što je dovelo do gubitka od 14 miliona dolara za fudbalsku legendu.

Bekam tvrdi da je pristao da postane "globalni ambasador" za fitnes kompaniju F45 Training u novembru 2020. godine, objavljujući promotivni sadržaj na svom Instagram nalogu u zamenu za akcije u kompaniji kada je ona izašla na berzu u julu 2021. godine, prenosi Forbes.

Tužba fudbalske zvezde tvrdi da je F45 bio obavezan da ga isplati u akcijama kompanije u roku od šest meseci od njene inicijalne javne ponude akcija u januaru 2022, ali je odugovlačio mesecima.

Cena akcija F45 brzo je pala nakon februara 2022, što je dovelo do gubitka vrednosti potencijalnih akcija Bekama za oko 9,3 miliona dolara do trenutka kada su mu konačno dodeljene, navodi se u njegovoj žalbi, a advokati Bekama takođe tvrde da je F45 odbio da mu preda još pet miliona dolara vrednih akcija koje je trebalo da mu daju u julu 2022.

Advokati F45 poriču ove tvrdnje, navodeći da je kompanija Bekamu izdala akcije na vreme i da Bekamova kompanija "pokušava da profitira od vlastitih nepravilnosti i ima prljave ruke" (nije jasno o kakvim nepravilnostima govori F45).

DB Ventures Limited, firma u vlasništvu Bekama, pridružila se australijskom golferu i kolegi ambasadoru F45 Gregu Normanu u oktobru 2022. godine kako bi podneli građansku tužbu protiv F45, Valberga i nekoliko suosnivača, ali je sudija naredila da dve poznate ličnosti moraju da tuže odvojeno, što je dovelo do toga da je Bekam podneo novu tužbu u maju 2023. godine.

Valberg nije isplatio Bekama.
Shutterstock 

U septembru, federalna sutkinja iz Kalifornije Maame Evusi-Mensa Frimpong odbila je prethodni zahtev za odbacivanje tužbe koji su podneli advokati F45, utvrdivši da je Bekam ispunio svoje obaveze prema F45, ali da fitnes kompanija "nije učinila izdate akcije slobodno prenosivim".

Inače, standardna cena za angažovanje Bekama za privatne događaje je, prema podacima na itnernetu, između milion ipo i dva miliona dolara

Kada je reč o Instagram objavama, u proseku su oko 300.000 dolara, prema Business Insider-u.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

DEJVID BEKAM SPREMA PASTIRSKU PITU Instagram/victoriabeckham

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!