Teško da u Holivudu postoji lepša, a u isti mah i tragičnija ljubavna priča od one između proslavljenog glumca Lijama Nisona i pokojne Nataše Ričardson

Za ono što je Nison morao da učini, retko ko bi smogao snage, a iako je od njene smrti prošlo 15 godina, glumac i dalje voli samo nju. Njen poslednji izdah označio je kraj jedne velike ljubavi, koja će teško da se ponovi.

Podsetimo, par se upoznao davne 1993. godine, na setu filma po knjizi Agate Kristi. U to vreme, glumac je bio jedan od najpopularnijih, što je sa sobom nosilo i titulu ženskaroša. Gotovo da nije postojala žena koju nije mogao da ima i koja bi mu odolela.

Sa druge strane, Nataša je bila udata za čuvenog producenta Roberta Foksa. No, njen brak je već bio praktično gotov, te ne čudi što su između nje i Lijama brzo planule iskre kako na setu, tako i van njega.

Koliko je sve bilo intezivno svedoče i Lijamove reči koji je tada priznao da "nikada nije imao takvu intezivnu hemiju ni sa jednom glumicom".

Nataša je okončala svoj brak na sudu, i prepustila se potom Lijamu, ne obazirući se na njegovu reputaciju. "Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega jer znam zašto", rekla je svojevremeno lepa glumica.

Međutim, uprkos strasti koja je postojala, Nison nije bio preterano zaljubljen u Natašu. Međutim, sve se promenilo nakon što joj je poslao jednu poruku za njen 30. rođendan.

Glumac je tada snimao u Poljskoj čuveni film "Šindlerova lista" zbog kog je dobio i prvu Oskar nominaciju, a Nataši je poslao: "Stižeš me", što je bila jedna od rečenica Oskara Šindlera kojeg je igrao. Poruku je potpisao upravo tako: "S ljubavlju, Oskar".

Natašu je uznemirio nedostatak strasti u poruci, verujući da je banalna i da je zvučala kao pismo prijatelju. Stoga je odlučila da ga iskreno pita o budućnosti njihove veze.

Njena iskrenost podstakla je Lijama da bude iskren prema sebi u vezi sa svojim osećanjima. "Tada sam znao da zaista volim ovu osobu. Pomislio sam, 'Ovo je stvarno i originalno i nešto je što se mora zaštititi'", rekao je svojevremeno za New York Daily News.

Nakon toga, sve je bilo jasno, a njihova veza prerasla je u ozbiljnu romansu koju su već 1994. krunisali brakom na jednoj farmi u Njujorku. Bili su toliko posvećeni jedno drugom da je Nataša, kada je Lijam Nison dobio ulogu u filmu "Nel", pokušala da i ona dobije rolu u istom.

Nekih godinu dana kasnije, njihova porodica je bila uvećana za još jednog člana - sina Majkla Ričarda Antonija Nisona, a malo nakon porođaja Nataša je neočekivano ponovo zatrudnela, te su 1996. godine dobili još jednog dečaka - Danijela Džeka Nisona.

Početak kraja

Nažalost, nad njihovu prelepu ljubavnu priču nadvijao se taman oblak. Nekoliko godina kasnije, 2009. godine, porodično su otišli na zimovanje u kanadski Kvebek. Nataša Ričardson, budući da nije znala da skija, angažovala je instruktora i s njim krenula da uči osnove. U jednom trenutku je, na stazi za početnike, pala i udarila glavom o pod.

Budući da nije nosila zaštitnu kacigu, udarac u levu stranu glave bio je prejak i uzrokovao je pucanje krvnih sudova u mozgu, što se na kraju pokazalo kao fatalna povreda. Lijam Nison požurio je do svoje povređene supruge, koja je u tom trenutku još uvek bila budna i rekla mu: "Srećo, pala sam na sneg."

Pročitajte još: PRELEPU SRPSKU GLUMICU VERENIK JE NAVUKAO NA DROGE, I GLEDAO DOK UMIRE: Brat nije mogao da živi bez nje, pa se utopio

Iako je hitno prebačena u bolnicu, povrede su bile prejake. Slavna glumica je pala u komu, a doktori su Nisonu rekli kako je ni nekakvo čudo ne može spasiti jer je njen mozak mrtav.

Svestan svega, došao je do njenog bolesničkog kreveta, uzeo je za ruku i krenuo nežno da joj govori, rekavši joj da je voli: "Ljubavi moja, nažalost se više nećeš probuditi. Udarac u glavu bio je prejak. Ne znam možeš li da me čuješ, ali imam potrebu da ti sve ovo kažem. Vraćaš se u Njujork i doći će svi tvoji prijatelji i porodica."

Tek naknadno je glumac otkrio da su on i Nataša imali dogovor da, ukoliko jedno od njih završi u komi i vegetira, ovaj drugi će biti dovoljno jak da ugasi sve aparate za održavanje u životu. Lijam Nison je održao obećanje. Aparati su isključeni, a njeno srce, bubrezi i jetra donirani su drugim ljudima.

Život posle smrti najveće ljubavi

Neverovatno je da je gotovo identičan scenario koji je preživeo u realnom životu, Nison odigrao nekoliko godina ranije, u filmu "Zapravo ljubav" iz 2003. godine.

I tamo je njegov lik, po imenu Danijel, izgubio suprugu i slikovito je opisana njegova borba nakon gubitka, kao i odgoj sina.

Nažalost, iako je tuga zbog gubitka voljene osobe i dan-danas prisutna, glumac je morao da se sabete i da se potrudi oko sinova, naročito oko starijeg, Majkla, koji je zbog majčine smrti završio u raljama zavisnosti. Nakon što je završio na rehabilitaciji 2014. godine, Majk je konačno krenuo pravim putem.

Ali ni sam Nison nije mogao da se pomiri s njenom smrću, a utehu je pronašao u alkoholu. Kako je otkrio 2014. godine za magazin GQ, s time je prestao 2013. godine.

"Počeo sam da pijem previše, a sve je počelo s njenom smrću. Pio sam jedino Pinot noir, nikada me nisu zanimala žestoka pića. Ali onda sam, nakon što sam počeo da dobijam sve više uloga, shvatio da mi to i ne treba."

Otkako je Nataša Ričardson preminula, Lijam Nison se zvanično povezivao tek s PR-om Frejom St. Džonston, ali ta veza je odavno završena.

Šuška se, što je i sam priznao, da u njegovom životu napokon postoji neka žena koja mu je vratila veru u ljubav, iako suprugu Natašu nikad nije preboleo. Za novu devojku je rekao tek da je "neverovatno poznata", ali da ne želi da kaže njeno ime da je ne bi osramotio.

Bonus video:

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!