Koliko može da bude jaka ljubav prema ženi, najbolje je dokazao slavni glumac Lijam Nison koji je zbog lepe Nataše Ričardson, u koju se zaljubio na prvi pogled, odbio ulogu života - ulogu koja bi ušla u istoriju.

On je odbio da igra čuvenog agenta Džejmsa Bonda u u filmu "Zlatno oko" iz 1995. Par se upoznao na Brodveju, zahvaljujući predstavi "Anna Christie". Lijama je pratio glas da je ženskaroš, a Nataši je na neki čudni način laskalo to što je bio omiljen među pripadnicama lepšeg pola. 

Nije trebalo mnogo da među njima planu iskrice, što nije iznenadilo ni saradnike sa Brodveja koji su to gotovo i očekivali. Ipak, Nataša je svojevremeno priznala da joj baš nije bio lak period u život u kom je upoznala glumca.

- Rad s njim, ono što se razvilo među nama i činjenica da smo postali javna stvar nakon što mi se raspao brak. Bio je to nekako loš trenutak. Ali šta da kažem? Očigledno sam se jako zaljubila u Liama, ispričala je.

U vezi su bili godinu dana kada su rekli sudbonosno "da" 1994. godine. Par se obožavao, a njihova ljubav često je bila primer drugima.

A onda dolazimo i do uloge Džejmsa Bonda koju je Lijam odbio upravo zbog Nataše. 

- Razmišljali su o mnogim glumcima. Izašla je "Šindlerova lista" i filmska producentkinja Barbara Brokoli me nazvala nekoliko puta da me pita jesam li zainteresovan, a ja sam rekao, 'Da, zainteresovan sam'. A onda mi je moja ljupka supruga, počivala u miru, dok smo snimali film "Nell" rekla: 'Liame, želim nešto da ti kažem: Ako budeš glumio Džejmsa Bonda, nećemo se venčati', ispričao je za magazin Rolling Stone.

Lijam je smatrao da je razlog za ovakvo njeno mišljenje bilo to što je slavnu ulogu pratio rad sa mnogim ženama koje bi mu "iskakale" iz kreveta zbog potreba snimanja različiih scena. Kasnije se zbog svega šalio tako što se krio iza njenih leđa i iskakao držeći kobajagi pištolj, kao što to rade tajni agenti. 

Tragedija sve promenila

Nažalost, njihova ljubav doživela je neočekivan kraj nakon nesreće na času skijanja u Kvebeku 2009. godine. Nataša je pala i udarila glavom, međutim, nakon pregleda lekara konstatovano je da nema posledica i da je sve u redu.

Ali uskoro su se prognoze pokazale netačnim i pala je u komu zbog izliva krvi u mozak te je umrla u 46. godini. Iza nje su ostali ožalošćeni suprug Liam i njihovi sinovi Mihael (27) i Daniel (26).

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!