Roditelji Kejt Midlton, Kerol i Majkl, navodno nisu mogli da plate 326.838 dolara duga jednoj stečajnoj firmi nakon što je njihov posao propao. Nakon što je Kejt Midlton objavila da se bori sa rakom, britanski mediji su se pozabavili finansijskim problemima njenih roditelja.

Kompanija roditelja princeze od Velsa, Party Pieces, bankrotirala je, a njeni dugovi prema poveriocima iznosili su 3 miliona dolara.

Roditeljima Kejt Midlton firma bankrotirala
Giles Anderson / Camerapress / Profimedia 

Kerol i Majkl osnovali su kompaniju davne 1987. godine, prodajući opremu za zabavu. Njihova primanja su bila tolika da nisu imali problema da svoju decu Kejt, Pipu i Džejmsa šalju u privatne škole.

Kerol i Majkl Midlton
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Međutim, njihov uspeh je poslednjih godina oslabio, zbog čega je kompanija Interpath Advisory otvorila i vodila stečajni postupak. Times je pisao da imovina kompanije nije dovoljna da pokrije sva dugovanja.

Proces stečaja je obuhvatao više sati nego što je prvobitno procenjeno da bi se ispunili svi zakonski zahtevi i zahtevi poverilaca.

Kerlon Midlton i Majkl Midlton
Andrew Milligan / PA Images / Profimedia 

Iako je kompanija dobila 64.659 dolara odštete i očekuje se da će se vremenom nadoknaditi više, odlučeno je da neće moći da pokrije sve troškove i dugove.

Majkl, napustio je posao menadžera u British Airwaysu da bi se pridružio supruzi Kerol (69) u Party Pieces-u 1989. Nagli porast u prodaji omogućio im je da se presele na farmu u Ashampstead Commonu u Berkširu.

Kerol Midlton prozvala je kraljicu kapkejkovima sa sramnom porukom.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Godine 2019, Kerol se povukla iz svakodnevnog vođenja posla i umesto toga postala ambasador brenda. Četiri godine kasnije, vratila se na čelo kompanije kada je počela potraga za kupcem koji bi spasio kompaniju.

Nakon finansijskih poteškoća zbog pandemije koronavirusa, Party Pieces je pao u stečaj i prodat je Džejmsu Sinkleru, koji je kompaniji platio 180.000 funti, piše Times.

Kerlon Midlton i Majkl Midlton
Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Bonus video

Fotografije Kejt Midlton iz mladosti TikTok/royallover805