Jedna od najistaknutijih žena na svetskoj sceni, Kejt Midlton je u poslednje vreme izuzetno tražena na Guglu. Pored najsvežijih aktuelnosti koje su vezane za njeno zdravstveno stanje, javnost s velikom pažnjom prati njen život otkako je pre 15 godina stupila u vezu sa princom Vilijamom, a naročito nakon njihovog glamuroznog venčanja. Tokom vremena, stekla je sve veću prepoznatljivost i sada je poznata širom sveta pod drugačijim titulama koje su joj dodeljene od strane ugledne kraljevske porodice.

Pokušaji zaštite privatnosti nije lako sprovesti, a u te svrhe koristila je pseudonime, poput ostalih članova kraljevske porodice, uključujući sadašnjeg monarh i pokojnu krajicu Elizabetu II, iz sigurnosnih razloga.

Kejt i Vilijam koristili lažna imena

U slobodno vreme, Kejt Midlton i princ Vilijam koristili su pseudonime za putovanja kako bi očuvali anonimnost. Njihovi izmišljeni identiteti su pažljivo birani, često bazirani na inicijalima njihovih formalnih titula.

Sadašni princ od Velsa predstavljao se kao Deni Kolins, a princeza od Velsa kao Dafni Klark, prema pisanju Express.

Kejt i Vilijam koristili lažna imena
Rogers George / Sipa Press / Profimedia 

Oba imena u engleskom jeziku imaju inicijale DC, što je skraćenica njihovih nekadašnjih titula vojvotkinje i vojvode od Kembridža.

Ova situacija neodoljivo podseća na film "Nottingham Hill", gde glavna junakinja često koristili alternativne identitete u svakodnevnim situacijama.

Koja lažna imena su koristili Kejt i Vilijam?
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Anegdota u prodavnici ronilačkih odela

U ranijim godinama, dok je princ Vilijam obavljao profesionalne dužnosti, Klejt Midlton je koristila alternativno ime prilikom običnih svakodnevnih aktivnosti. Anegdota iz prodavnice ronilačke opreme 2010. godine ilustruje jedan od takvih slučajeva. Prodavac opreme, Dejv Baklend pitao ju je za ime i prezime kako bi rezervisao ono što je želela da kupi, a ona je odgovorila: "Gospođa Kembridž", piše Mirror. Imalo je to veze sa njenom budućom titulom, ali i pored toga dosta drugačije zvuči.

"Gledao je direktno u nju i zapravo je komentarisao da je to prilično neobično prezime. Nije imao pojma ko je ona. Samo se nasmejala i rekla da će se vratiti. Od tada ga je sramota zbog svega što se desilo", rekao je prijatelj Baklenda za Mail on Sunday.

Nadimci u kraljevskoj porodici

Princeza od Velsa koja je 22. marta saopštila da ima kancer, a čije video obraćanje je i dalje velika tema, ima posebne nadimke za članove porodice, a priča o nadimcima članova dvora prepuna je zanimljivih detalja.

Bliski rođak princa Vilijama ,Majkl Tindal otkrio je u decembru prošle godine nadimak princa od Velsa. Tindal je rekao je da princa Vilijama zovu "Jedna pinta Vili", jer "oni najbolji u piću". Za princa od Velsa vezuje se i nadimak Veliki Vili kako ga je Kejt zvala na početku njihove romanse 2000. godine.

Ono što je ključno u pomirenju Vilijama i Harija, zavisi samo od mlađeg princa.
Yui Mok/PA Wire / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Memoari princa Harija "Spare" objavljeni 2023. otkrili su da je mlađi brat Hari zvao starijeg princa Vili, a da je Vilijam vojvodu od Saseksa oslovljavao sa Harold. Princeza Dajana je sina Vilijama, kada je on imao dve godine, i dok su bili na putovanju u Australiji, zvala vombat.

Ledi Dajana sa sinovima
Mike Hollist / dmg media / Profimedia 

Kraljicu Elizabetu je unuk Vilijam zvao Gari dok je bio mali i nije mogao da pravilno izgovori baka. Princ Džordž imao je za nju poseban nadimak Gan-gan, a suprug princ Filip umeo je da je zove "kupus" kako je otkrio biograf Robert Lejsi. Kejt je Džordžu dok je bila trudna, tepala "naše malo gvožđe", a sada ga zovu PG Tips po brendu čaja. Maleni princ je 2019. poručio jednom prolazniku da ga zove Arči kako inače glasi ime sina Megan Markl i princa Harija (poznati par ima i ćerku Lilibet Dajanu).

Princeza od Velsa otkrila je 2019. da ćerku Šarlot zove Loti. Za sina Luja odabrala je nadimak Lu buba, a nekada ga zove i lutka. Čarls je svoju suprugu Kamilu oslovljavao sa Gledis, a ona njega sa Fred. Kralj je za snaju Megan Markl imao poseban nadimak "volfram" (teški metal) kako bi opisao njenu "žilavost". Vojvotkinja od Saseksa ispričala je da ju je majka zvala "cveće".

Kejt Midton i princ Vilijam su ćerku nazvali Šarlot Elizabeta Dajana.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Harija su u mladosti znali i po imenu Fleš po izmišljenom Hariju Flešmenu. Zvali su ga i Poter po Hariju Poteru, Gromit koji se odnosi na animiranu pseću kreaciju Nika Parka kao i Baz, Spajk i Bazaruni, piše Daily mail.

Bonus video

Fotografije Kejt Midlton iz mladosti TikTok/royallover805