Ukoliko ste ikada odgledali makar jednu epizodu kontroverznog serijala "Toddlers & Tiaras", sigurni smo da se sećate plavokose devojčice Eden Vud koja je veoma često odnosila pobede na takmičenjima u lepoti.

Zapravo, u jednom trenutku bila je proglašena i za najlepšu devojčicu sveta, a dovoljno je da pogledate neke njene stare fotografije i kako je izgledala tada, da vam bude jasno da je titula otišla u prave ruke.

Eden Vud je bila najlepša devojčica sveta.
Profimedia 

Nežna plava kosa, anđeosko lice, plave oči... za Eden je svojevremeno ludovao celi svet, što ne čudi ako se uzme u obzir da su dečija takmičenja u lepoti bila veoma popularna u Americi, a mnoge majke u njima su videle priliku da svojim ćerkama obezbede svetliju budućnost i od njih naprave manekenke.

Nažalost, deca često prolaze kroz pravu torturu kako bi izgledala 'savršeno', po nerealnim standardima, a Eden Vud je sve to iskusila na svojoj koži.

Plavokosa lepotica svojevremeno je pobedila na čak 300 takmičenja lepote, a imala je samo dve godine kada ju je majka Miki uvela u ovaj svet takmičenja i glamura. Nažalost, to je značilo i da nema obično detinjstvo, kao i da je morala da radi neke stvari koje se ne preporučuju čak ni odraslima.

Njena majka Miki je bila toliko opterećena pobedama da je terala devojčicu da jede samo niskokaloričnu hranu, a na kraju ju je terala i da pije energetska pića kako bi bila raspoložena i uvek nasmejana, kao i kafu i druge kofeinske napitke.

Devojčica je redovno morala da ide u solarijum, a počela je još sa 2 godine. Na sve to, prvi put kada joj je ubrizgan botoks bilo je sa 8 godina, iako je tada već uveliko prestala da se takmiči. Miki je insistirala da mala Eden uvek bude doterana i našminkana, sa savršenom frizurom i obučena u ženstvene haljine od tila.

No, sve se to odrazilo na zdravlje devojčice kod koje su se pojavile učestale jake glavobolje kao i problemi s probavom. Kasnije se ispostavilo da ju je majka često tukla kako bi u njoj "stvorila otpor prema stresnim situacijama". Tako je mala Eden dobijala batine i kada bi plakala jer je bole zubi koji su bili truli, s obzirom na količine energetskih pića koje je uzimala.

Majka je dobila ozbiljno upozorenje da će socijalna služba uzeti njenu ćerku ako ne prestane sa zlostavljanjem. Pored toga, mala Eden je takođe odlučila da prestane da se takmiči na dečijim izborima kada je napunila šest godina i osvojila svoju 300. titulu.

Gde je Eden danas?

Lepa Eden danas ima 19 godina, i i dalje se bavi modelingom, ali ne toliko kao ranije, a dobila je i uloge u nekoliko filmova. Takođe, napisala je i autobiografsku knjigu, a pre godinu dana je i diplomirala.

Pročitajte još: SA 6 JE VRTELA ZADNJICOM I "ZAVODILA" SUDIJE Najlepša devojčica vrištala je pred nastupe zbog majčinih bolesnih ambicija

Aktivna je na Instagramu gde je prati preko 75 hiljada ljudi, a sudeći po fotografijama, konačno živi normalan život kao i njene prijateljice. Doduše, i dalje voli modu i posećuje izbore lepote i revije, ali ne kao ranije. 

Interesantno je da danas izgleda daleko zdravije i mlađe nego pre samo godinu dana kada su mnogi komentarisali da izgleda starije nego što jeste. Tada su mnogi bili mišljenja da Eden izgleda kao da joj je skoro 30, a ne 18. 

Mnogi su to pripisivali izrazito svetloj kosi i teškoj šminki, dok su drugi komentarisali da je njen izgled posledica svega što je prošla kao mala. 

Ipak, u jednom su se svi složili - Eden je i dalje prelepa, a reklo bi se, po njenim objavama, da nema nameru da izbori lepote budu njen jedini put, već je i te kako fokusirana i na obrazovanje, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

instagram/officialedenwood Pogledajte kako danas izgleda Eden Vud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

LEPOTA NIJE SAMO ZA KLINKE! Maja Volk: Predložiću izbor za mis 60+ i učestvovaću ŽENE MOTIVIŠE KAD SE NEKO POZNAT IZBORI SA RAKOM  Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!