Kada je počeo da se prikazuje TV šou "Toddlers and tiaras", malo je reći da je svet ostao u potpunom šoku.

Iako je poznato da u Americi vole dečija takmičenja lepote, a mnoge majke ih vide i kao priliku da svojoj deci omoguće svetliju budućnost, neminovno je da su mališani često prolazili kroz pravu torturu, a sve u cilju da izgledaju "savršeno".

Solarijumi, veštački nokti, kosa, pa čak i zubi, koreografije, kostimi, vežbanje satima dnevno, samo su delić onoga što je bilo potrebno da biste bili proglašeni za "najlepšu devojčicu ili dečaka". 

I dok mnogi nisu videli u ovako nečemu išta loše, iza svog tog glamura, krila se i tamna strana, a to je najbolje na svojoj koži osetila mlada Eden Vud.

Lice ove devojčice vam je verovatno veoma poznato - čak i ako živite u Srbiji. Ona je prethodnih godina nekoliko puta pobeđivala na različitim takmičenjima lepote, a bila je proglašena i za najlepšu devojčicu u celoj Americi.

Njena majka Miki uvela ju je u svet takmičenja kada je imala samo dve godine, insistirajući na tome da plavokosa Eden uvek bude doterana, sa savršenom frizurom, našminkana i obučena u damske haljine od tila.

Miki je do te mere želela da "sačuva lepotu" svoje ćerke, da ju je terala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a vodila ju je i solarijum, a na koncu svega svakodnevno joj je davala i energetske napitke, kako bi Eden bila dobro raspoložena.

Ovakav način i tempo života nisu se dobro odrazili na zdravlje ove mlade dame - kontinuirano je imala jake glavobolje, a dobila je i probleme sa probavom.

Kasnije su na svetlost dana isplivale i informacije da je Miki često tukla ćerku, a u cilju toga da Eden "stvori otpor prema stresnim situacijama". Na kraju je ova majka upozorena da mora da promeni ponašanje kako joj država ne bi oduzela dete, a i sama Eden je rešila da prestane da se takmiči kada je napunila šest godina i osvojila 300. titulu!

Ona danas ima 16 godina, a i dalje se bavi modelingom, ali u daleko manjoj meri. Imala je epizodne uloge u nekoliko filmova, napisala je autobiografsku knjigu, a okušala se i u blogerskim vodama.

Popularna je i na Instagramu gde je prati preko 70 hiljada ljudi, a istakla je da bi volela da s posveti glumi i muzici u budućnosti, te da pokrene sopstvenu proizvodnju dečje garderobe.

Uprkos tome što je ova tinejdžerka uspela donekle da se vrati normalnom odrastanju, posledice oduzetog detinjstva su trajne, što se da videti i po njenom izgledu, ali i stilu života koji nalikuju jednoj 20-godišnjakinji.

Pogledajte u galeriji u nastavku teksta kako je Eden izgledala nekada i koliko se promenila:

Instagram, instagram/officialedenwood Pogledajte koliko se Eden Vud promenila od dana kada se takmičila na dečjim izborima za Miss.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!